Umida Group AB

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands For Fans har sedan lanseringen av Motörhead Premium Dark Rum fått fantastiska recensioner, ett flertal tävlingspriser och blivit den bäst säljande artikeln i sitt segment på Systembolaget. Nu kröns 2020 av den senaste utmärkelsen, ansedda Beverage Testing Institute har utsett Motörhead romen till Best Tested Rum 2020.

I december 2018 lanserade Umida Group AB (publ) genom Brands For Fans sin första rom i premiumkategorin, Motörhead Premium Dark Rum. I hård konkurrens hade Umida vunnit Systembolagets upphandling i kategorin mörk rom, en av de snabbast växande kategorierna. Lanseringen i Sverige blev direkt en försäljningsframgång och två år senare är Motörhead Premium Dark Rum marknadsledare inom mörk rom över 300 kr-segmentet.

Hösten 2019 vann Umida även finländska ALKO’s upphandling av mörk rom och i februari 2020 lanserades produkten brett i det finska monopolets butiker. De nordiska försäljningsframgångarna har ökat intresset från ytterligare exportmarknader och produkten är nu lanserad i över 15 internationella marknader och den totala försäljningen sedan lanseringen uppgår till nära 200 000 flaskor.

För att vinna en upphandling där produkterna testas blint krävs en hög kvalitet på vätskan och det är något som Umida och Motörhead Premium Dark Rum fått ett flertal kvitton på. I extremt hård konkurrens från alla internationella jättar och ofta fler än 100 direkta konkurrenter har Motörhead Premium Dark Rum vunnit guldmedalj i The Fifty Best, guldmedalj i The Spirits Business Masters 2020, platinamedalj i Beverage Testing Institute (BTI), och nu avslutningsvis utsetts till Årets Bästa Rom av BTI.

”Motörhead Premium Dark Rum har sedan lanseringen blivit vår flaggskeppsprodukt som går i täten för spritportföljen från Brands For Fans. I och med offertvinsterna från de nordiska monopolen så visste vi att den produktkvalitet som vår master blender Daniel Henriksson levererar är extremt hög, men de internationella framgångarna i flertalet smaktävlingar har överraskat till och med oss. Att bli utsedd till årets bästa rom av BTI är otroligt och ser vi till vinnarna i de andra kategorierna blir vi ödmjuka inför att vi är på samma nivå. Det allra viktigaste kvittot på produktens kvalitet är dock den stigande försäljningen, och även där är vi stolta och tacksamma över responsen från konsumenterna.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ).

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)                       Telefon: +46 (0) 769 42 41 21