Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2019-04-05

UMIDA: Lanserar G-Glögi på K-Group i Finland julen 2019

Umida Group AB (publ) kommer tillsammans med dotterbolaget Vinfabriken Sverige AB att lansera två nya glöggprodukter i den finska dagligvaruhandeln till julsäsongen 2019. Tillsammans med den näst största dagligvarukedjan K-Group kommer Umida att kunna bygga vidare på framgångarna från säsongen 2018, då det helt nya varumärket G-Glögi nådde en marknadsandel på 23 procent på ALKO. Ingen försäljningsprognos lämnas ännu.

Våren 2018 vann Umida Group AB (publ) två av det finska monopolet ALKO:s upphandlingar av glögg för vintersäsongen. Detta var ett genombrott för Umida som kunde lansera ekologisk rödvinsglögg och ekologisk vitvinsglögg under det egna varumärket G-Glögi och nå en total marknadsandel på 23 procent i kategorin, endast bakom marknadsledaren Blossa. Under julsäsongen 2018 bidrog de två nya produkterna med en nettoomsättning på knappt 2 MSEK.

Nu tar Umida nästa steg med G-Glögi och lanserar varumärket även i dagligvaruhandeln till julsäsongen 2019. G-Glögi ekologisk röd och ekologisk vit glögg lanseras med en alkoholhalt på 5,5%, den maximala för försäljning i dagligvaruhandeln efter avregleringen. Sedan den 1 januari 2018 kan finländska konsumenter handla produkter med alkoholhalt upp till 5,5% i livsmedelsbutiker, pressbyråer och bensinstationer.

 ”G-glögi är en av Umidas framgångsrika lanseringar under 2018 och jag är mycket entusiastisk över att vi nu kan fortsätta att bygga vårt varumärke i Finland. Genombrottet 2018 med de två offertvinsterna hos ALKO ledde till en väldigt positiv respons från de finska konsumenterna. Vår ekologiska glögg fick toppbetyg i flera tester och våra förhoppningar är nu stora att de skall hitta till produkterna även i dagligvaruhandeln.” säger Mats Jämterud, tf VD för Umida Group AB (publ)

Samarbetspartner för lanseringen av G-Glögi är K-Group, Finlands näst största dagligvaruaktör med fler än ett tusen dagligvarubutiker under varumärkena K-citymarket, K-supermarket, K-market m.fl. Dagligvarukedjorna i Finland har uttryckt en stark tro på produktkategorier med 5,5% alkoholhalt och kommer att fokusera mer på dessa än på t ex lättglögg med alkoholhalt 0,5%.

”Eftersom produktkategorin är ny kan vi inte lämna någon försäljningsprognos än, men jag är övertygad att det här kommer att stärka både G-Glögi och Umida betydligt på den finska marknaden. Vi kommer att fortsätta att bearbeta övriga dagligvarukedjor och inväntar inom kort besked om eventuella ytterligare listningar.” säger Mats Jämterud, tf VD för Umida Group AB (publ)

 

För ytterligare information, kontakta:

Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ), telefon: +46 (0)70-663 72 72

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 april 2019.Pressm2019-04-05 – Glögi

 

Attachments