Umida Group AB

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pågående nyemission. Teckna senast 30 november!

In vino veritas – sanningen finns i vinet. Det gamla ordspråket måste stämma för att Filip Lundquist, Head of Sales and Marketing på Umida Group, ska få rätt.

“Den stora vinmarknaden har vi inte börjat lägga bud på än. Men vi har en fantastisk potential. Vi har produktutveckling, en starkt sensoriskt team och vi har en fabrik där vi kan fylla glasflaskor, PET-flaskor och bag-in-box. 2019 tar vi oss in på vinmarknaden”, säger han.

Det är november, så för Umida Group är mycket av fokuset på julens största alkoholhaltiga dryck – glögg. Umida Group har exploderat på just det segmentet under 2018. Vinfabrikens hyllade äppelglögg har fått sällskap på Systembolaget av en blåbärsglögg med fina recensioner i svensk media. Pluras alkoholfria finns i massor av matvarubutiker i Sverige. I Finland har man fått både första- och andraplatsen i landets största kvällstidnings stora glöggtest.

Filip Lundquist berättar om årets succé:

“Jag är väldigt nöjd att vi i år når fler marknader än någonsin. Vi kommer ha större glöggförsäljning än vi haft förut. Vi har haft offert-vinster i Sverige och i Finland och Norge. Samt att vi finns på den tyska marknaden, som är en viktig glöggmarknad för oss.”

Umida Groups Daniel Henriksson är den som plockat fram årets största succéprodukter:
“Blåbärsglöggen är ny för i år. Den har fått väldigt bra kritik, och är väldigt god. Den finns i de flesta Systembolagsbutiker bredvid vår populära äppelglögg vi haft ett antal år.”

Nästa flaska är alkoholfri
“Det här är ett samarbete mellan Vinfabriken och Plura. Vi började med ett blankt papper, så gav han sin version av vad han tycker är bra glögg, så utgick vi därifrån. Sedan arbetade vi tillsammans fram den här produkten. Den har tagits emot väldigt väl av dagligvaruhandeln och finns i många butiker nu. Jag tror på det här samarbetet även framöver.”

Daniels roll på Umida Group är kritisk för att de ambitiösa tillväxtmålen ska nås.
“Min roll på Umida Group är att jag är masterblender. Jag har ansvar för sensorik, det vill säga doft och smak på våra produkter.”

Vägen till en framgångsrik produkt är lång, särskilt på de nordiska monopolen och dess system med offerter.

“Man måste först ta sig förbi det professionella filtret, vilket i Sverige är i form av inköparna hos Systembolaget. Produkterna smaktestas helt blint, så de vet inte vem som ligger bakom produkten eller vad det är för varumärke. De går bara på sensorik, smak och kvalitet.”

För den tävlingsinriktade Daniels smak- och luktsinnen är det ett drömscenario.

Det är det för Filip Lundquist också, eftersom varje sensorisk seger från Daniel ger offert-vinst och ny affär. Han gillar att tänka utanför boxen. Eller ja, han tänker också på boxar.

“55 procent av allt vin som säljs på Systembolaget är i bag-in-box. Med tanke på att vi har kapaciteten för att fylla bag-in-box själva i vår fabrik, allt från en halvliter till tiolitersförpackningar, så vill vi in på marknaden och tror att vi kan få en effektiv och fungerande affärsmodell. Kan man vinna någon av de stora offerterna på bag-in-box som vi vill ha på något av de stora nordiska monopolen så kan man få en kickstart.”

“Vi har ett aggressivt omsättningsmål, vi ska nå 300 miljoner år 2020. Det är inte en enkel resa, vi behöver växa mycket.”

Filip ser också en stor internationell satsning framför sig för Umida Group:
“Brands For Fans har ett unikt koncept, vi är ensamma på den globala marknaden med det sättet vi jobbar på. Business-modellen vi haft i Sverige och Norden är bevisat framgångsrik. Det har varit väldigt effektivt att nå ut till fansen, och få ut bra försäljning av det.”


“Vi ser att modellen är extremt skalbar. Om man tittar Norden och fans för till exempel ett varumärke som Motörhead, så är de egentligen en liten del av det hela. Tittar man globalt, tittar man Europa, Tyskland, UK, Brasilien, USA, så är det extremt stora följarbaser. Vi pratar miljontals följare. Vi pratar också större dryckesmarknader. Kan vi skala upp den här affärsmodellen som Brands For Fans har skapat så finns det en enorm potential.”

Just nu genomför Umida Group en nyemission. Teckningsperioden pågår fram till den 30 november. Läs mer om den pågående nyemissionen[/vc_column_text][button shape=”rounded” btn_content=”Pågående emission” url=”https://umidagroup.thehallwayinternationalschool.com/nyemission-2018/” target=”_blank” color=”gray”][/vc_column][/vc_row]