Umida Group AB

Hemkommen sent igår eftermiddag efter Hemkommen sent igår eftermiddag efter 3 dagars mässa i USA kan jag med glädje konstatera att våra produkter fortfarande väcker stort intresse. Denna gången ställde vi ut Easy Wine Glass i vår amerikanska importörs monter på NBWA i Las Vegas. NBWA står för National Beer Wholesalers of America och är intresseorganisationen för amerikanska öldistributörer. Som nämnts tidigare så har vi i flera fall avtal för distribution just med öldistributörer istället för klassiska vindistributörer. Exempelvis i Illinois, Wisconsin och Arkansas.Efter sammanställningen jag gjorde tidigare idag kom jag fram till att vi träffade totalt 16 nya distributörer varav 12 av dem från delstater som vi inte har distribution i idag. Alla visade seriöst intresse och vår importör kommer nu att följa upp dessa.

När väl ett nätverk av distributörer finns på plats kräver det ofta en nationell retail kund som säger ”ja” för att få igång de stora volymerna. Flera av de kedjor som vi fortfarande bearbetar efter ECRM i San Diego börjar närma sig beslut, och att samtidigt bearbeta deras distributörer ger oss än större chans att komma in. Tilläggas kan att jag, via vår distributör i Savannah i Georgia fick beskedet att Easy Wine Glass nu finns tillgängligt på ett 50-tal Kroger-butiker i delstaten.

Det är även skönt att konstatera att det nu finns ett förslag på styrelse på plats, och jag betonar att det är av yttersta vikt att få en styrelse på plats så snart som möjligt. Just nu är finansieringen av bolaget en av de absolut viktigaste punkterna för den nya styrelsen och jag hoppas därför att trots den utdragna handläggningstiden då vi fick kalla till stämman genom Länsstyrelsen att detta arbete kan påbörjas direkt efter stämman den 16/10.

Aktietorget har meddelat att de har inga invändningar mot förslaget till styrelse. Jag har dock fått påbackning från Aktiespararna att mitt uttalande kring att jag var nöjd med förslaget till styrelse, var ”förkastligt, opåkallat och olämpligt.” Detta eftersom styrelsen utser VD, inte tvärtom.

Situationen har på sistone varit sådan att jag som redan utsedd VD varit helt utan Styrelse och jag anser inte att det har varit olämpligt att uttrycka min tillfredsställelse att förslag på sådan nu föreligger. Flera av de nämnda kandidaterna har dessutom redan visat ett stort engagemang och stöttat mig och de anställda i vårat arbete. Uttalandet var ämnat för aktieägarnas bästa.

Inom kort beräknas även den externa granskningen av Cefour på uppdrag av Aktietorget vara klar.
Vi räknar med att kunna kommunicera ut alla väsentliga delar av den innan bolagsstämman..

För er som inte fått chansen att se hur vår produktion ser ut och hur den fungerar, så har vi nu publicerat en kort film som visar hur det ser ut vid tillverkningen av Easy Wine Glass i Åhus.
Klicka in på följande youtube-länk: youtu.be/FAK29wRtZLo

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Bergholts, VD
mikael@cefour.parkinglot.se
+46 (0)44-781 66 51


Se nyheten från Cefour