Umida Group AB

I detta årets sista VD-brev kan vi titta tillbaka på ett minst sagt händelserikt år. Att här försöka summera det gångna året skulle bli en alldeles för omfattande uppgift, så jag väljer istället att lyfta fram några positiva saker från den senaste tidens aktiviteter.

Tidigare i veckan var jag i Oslo och träffade representanter för Palmer & Co samt Hansa Bryggerier. De har tillsammans efter två lyckade säsonger på den norska festival- och eventsidan utvecklats till att ha blivit en av Cefours största och viktigaste kunder. Nytt inför kommande år är att Palmer fått möjligheten att bli vår exklusiva leverantör av Easy Wine Glass även till det norska Vinmonopolet.
Hansa Bryggerier som i år har upplevt en kraftig försäljningsökning på Easy Wine Glass uttryckte tydliga förväntningar på ytterligare ökning den kommande säsongen. Inte minst då vi tillsammans har justerat och anpassat smakprofilen på vinerna enligt deras önskemål. Det är kul att se att vi redan fått klart samarbetet för ännu en säsong, den tredje i ordningen, vilket ger oss ovärderliga referenser och erfarenheter.

Med detta på plats börjar det snart bli dags att säkerställa försäljningen även på de svenska festivaler där Easy Wine Glass fanns tillgängligt i år. Med den spridning och exponering glasen fick på de svenska sommareventen tror jag att ytterligare arrangörer kommer att se fördelarna med konceptet, och vi hoppas på ett lika gynnsamt väder som vi fick uppleva i somras.

Det faktum att Easy Wine Glass förmodligen kommer att finnas tillgänglig på ett antal systembolagsbutiker till våren kan ge bra synergieffekter. Många festivalbesökare har fått möjligheten att bekanta sig med produkten och känner igen den på hyllan, vilket hjälper försäljningen i butikerna. Att glasen också kommer att kunna köpas styckvis är en stor fördel då hela konceptet med ett förfyllt vinglas bygger på spontanköp och tillgänglighet.

Vårt nya samarbete med Bear & Smyth i Storbritannien är också något som känns spännande. Känslan i det nybildade bolaget präglas av energi och entusiasm. Affärsmodellen att arbeta genom ett säljbolag istället för en traditionell vinimportör ger Cefour en bättre närvaro på plats och framförallt ges Easy Wine Glass ett tydligt produktfokus och riskerar inte att försvinna i en stor produktportfölj. Björn Johansson och Gerry Smyth har båda en gedigen erfarenhet i branschen och ett bra kontaktnät som nu börjat bearbetas och flera intressanta möten är inplanerade.

Efter höstens alla utmaningar är det nu med tillfredsställelse vi går in i jul- och nyårshelgerna efter att kunna konstatera att den nyligen genomförda emissionen, som var direkt avgörande för Cefours framtid, fick en så pass stor uppslutning.Teckningsgraden blev så hög som 91%, vilket bekräftar det stora engagemang som finns bland aktieägarna. Samtidigt tillförs bolaget nödvändigt kapital inför fortsatta satsningar. Denna lyckade emission i kombination med de senaste månadernas arbete har även lett till att handeln i aktien kunnat återupptas på AktieTorgets ordinarie lista. I och med detta finns nu alla förutsättningar på plats för att gå stärkta in i 2014.

God Jul & Gott Nytt År önskar

Mikael Bergholts med personal.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Bergholts, VD
mikael@cefour.parkinglot.se
+46 (0)44-781 66 51


Se nyheten från Cefour