Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2019-04-30

Umida Group AB (publ) har vunnit två av det finska monopolet ALKO:s upphandlingar av glögg för vinterns försäljningsperiod. Det är andra året i rad som Umida vinner glöggupphandlingar för den finska marknaden. De två produkterna estimeras bidra med ett tillskott på drygt 2 MSEK i nettoförsäljning när upphandlingarnas totala volym tas i beaktning.

ALKO har under våren genomfört sin årliga upphandling av glöggprodukter och Umida Group AB (publ) har för andra året i rad vunnit inte bara en utan två offerter för den kommande glöggsäsongen. Offertvinsterna är för ekologisk röd starkvinsglögg med alkoholhalt 15%, med en av ALKO uppskattad volym på 60 000 liter, respektive för ekologisk rosévinsglögg med alkoholhalt 10%, och uppskattad volym på 20 000 liter.

De två produkterna kommer att ytterligare bredda produktsortimentet inom ramen för Umidas varumärke G-Glögi som etablerade med framgång på den finska marknaden under 2018. Genom de nya offertvinsterna för de två produkterna estimeras nettoomsättningen för Umidas glöggsortiment öka med c:a 2 MSEK för 2019, försäljningsstart är den 1 oktober 2019.

”Förra året innebar ett genombrott för Umida på den finska marknaden och med dessa offertvinster fortsätter vi att stärka vår närvaro i Finland med egna varumärken och produkter med mycket hög kvalitet. G-Glögi blev efter offertvinsterna 2018 en succélansering för Umida med mycket fina recensioner, god försäljning och en hög marknadsandel i alkoholmonopolets butiker. Inför årets glöggsäsong satsar vi nu ännu hårdare på att vårt redan starka glöggerbjudande ska stärka oss ytterligare och långsiktigt hos de finska konsumenterna.” säger Mats Jämterud, tf VD på Umida Group AB (publ).

Tidigare under april kommunicerades att Umida kommer att lansera två nya glöggprodukter i den finska dagligvaruhandeln säsongen 2019. Tillsammans med den näst största dagligvarukedjan K-Group bygger Umida vidare på framgångarna från lanseringen av G-Glögi-varumärket i Finland. G-Glögi ekologisk röd och ekologisk vit glögg lanseras med en alkoholhalt på 5,5%, den maximala för försäljning i dagligvaruhandeln efter avregleringen. Sedan den 1 januari 2018 kan finländska konsumenter handla produkter med alkoholhalt upp till 5,5% i livsmedelsbutiker, pressbyråer och bensinstationer.

För ytterligare information, kontakta:
Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ)
Telefon: +46 (0)70-663 72 72

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 april 2019.