Umida Group AB

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands For Fans har fått ännu en internationell utmärkelse för sin Motörhead Premium Dark Rum. I den nyligen avgjorda The Spirits Business Rum & Cachaça Masters 2020 tilldelades Motörhead rom guldmedalj i konkurrens med 113 andra romprodukter. Guldmedaljen är den andra för produkten som i somras fick samma valör i den amerikanska tävlingen The Fifty Best.

I december 2018 lanserade Umida Group AB (publ) och Brands For Fans sin första rom i premiumkategorin, Motörhead Premium Dark Rum. Bakgrunden var en i hård konkurrens vunnen upphandling på Systembolaget för den snabbt växande kategorin mörk rom. Lanseringen i Sverige blev direkt en försäljningsframgång med en ökad butiksnärvaro som följd, och idag är Motörhead Premium Dark Rum en av de mest sålda rom-produkterna i Sverige.

Den succéartade introduktionen väckte snabbt intresse från exportmarknader och under det gångna året har produkten lanserats på fler än 15 marknader och totalt sålt fler än 100 000 flaskor. I höstas vann produkten även finländska ALKO’s senaste upphandling av mörk rom, och i februari 2020 lanserades Motörhead Premium Dark Rum brett i det finska monopolets butiker.

”Under det första året på marknaden har konsumenterna snabbt tagit Motörhead Premium Dark Rum till sina hjärtan. Jag är tacksam över att vi i Daniel Henriksson har en master blender som gör att våra produkter kan konkurrera på den allra högsta nivån. När vi nu aktivt arbetar för att få internationellt erkännande för vår höga produktkvalitet så är den här typen av utmärkelser ett kvitto på att vi står oss mycket väl. Blindprovningar i bred konkurrens är det ultimata testet på om du förmår leverera och när vi går segrande ur dessa jämförelser bygger det en stark kredibilitet för våra produkter i Motörhead-portföljen” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ).

I en blindprovning där 113 romprodukter från 40 globala tillverkare bedömdes vann Motörhead Premium Dark Rum guldmedalj i kategorin ”Rum Aged 7-12 years”.

 

”Vi är jättestolta över erkännandet för Motörhead Premium Dark Rum i konkurrens med några av världens bästa spritvarumärken. Det är fantastiskt att vi lyckats bevisa att Motörhead hör hemma på världens bardiskar lika mycket som bandet tidigare gjorde på världens musikscener. Tillsammans med guldmedaljen förra sommaren från The Fifty Best ger den här senaste utmärkelsen oss massvis med energi att bygga vidare på Motörheads fantastiska produktportfölj. Fortsättning följer…!!” säger Sari Wilholm, Marknadschef på Brands For Fans AB, Umida Group AB’s dotterbolag.

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)                      Telefon: +46 (0) 769 42 41 21

Sari Wilholm, Marketing Dictator, Brands For Fans AB       Telefon: +46 (0) 707 27 16 28