Umida Group AB

Umida Group AB (publ) inleder samarbete med KISS, en av världens mest kända musikgrupper. De första produkterna i samarbetet är två rom-produkter som kommer att lanseras under hösten 2020, både i Sverige och på Umidas internationella exportmarknader. Estimerad omsättning för det nya samarbetet lämnas inte i dagsläget.

Umida Group AB (publ) inleder ett samarbete med en av världens mest välkända musikgrupper, det legendariska amerikanska rockbandet KISS. Samarbetet avser inledningsvis lansering av två romprodukter hösten 2020. De nya produkterna kommer att säljas på Systembolaget i Sverige samt på Umidas exportmarknader, där försäljningsarbetet inleds omgående.

”Vi är extremt glada och stolta över att kunna tillkännage vårt nästa stora samarbete inom affärsområdet Brands For Fans. Sedan vårt första möte med KISS management i Los Angeles i november har vi diskuterat ett gemensamt affärsupplägg och nu kommit överens om rätt lanseringsprojekt. Jag har tidigare sagt att vi sedan en tid tillbaka fokuserar våra insatser på att etablera stora internationella samarbeten, och det här är nästan större än vad vi vågat drömma om. Det har tagit tid att nå i mål med förhandlingarna men nu är vi mer än redo och hösten kunde inte ha börjat på ett bättre sätt.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ)

KISS bildades 1973 i New York och har under fem decennier varit en av världens mest inflytelserika musikgrupper. KISS har släppt 40 album som tillsammans sålt över 100 miljoner exemplar över hela världen och gett bandet flest guld- och platinaskivor av alla amerikanska band. Under ledning av originalmedlemmarna Paul Stanley och Gene Simmons har KISS blivit kända för såväl ett distinkt sound med otaliga hits samt rockhistoriens tydligaste image och mest spektakulära scenshower, vilket gett dem en självklar plats i Rock N Roll Hall of Fame. Gruppens lika legendariska och lojala fans, KISS Army, spänner över alla åldrar och täcker hela världen. KISS är kända som det hårdast arbetande bandet i världen med höga ambitioner både artistiskt och kommersiellt.

”Vår ambition är att bygga ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med KISS. Bandet har sett vad vi lyckats skapa tillsammans med andra rockband och är entusiastiska över att deras fans nu skall få uppleva dryck av högsta kvalitet. ’You wanted the best, you got the best. The hottest band in the world – KISS!’ har inlett tusentals konserter över hela världen. Vi kommer att jobba stenhårt för att leverera drycker som lever upp till detta löfte och säkerställa två framgångsrika första lanseringar.” säger Sari Wilholm, Marketing Director på på Umida och grundare av Brands For Fans.

Mer information om de nya produkterna, försäljningsestimat och lanseringstidpunkt kommer att lämnas vid senare tillfälle.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Sari Wilholm, Marketing director, Brands For Fans AB, Telefon: +46 (0)70 727 16 28

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 augusti 2020.