Umida Group AB

Umida Group AB (publ) lanserade den 20 oktober KISS Black Diamond Premium Dark Rum på Systembolaget. Produkten visar redan efter tre dagar att KISS fans finns över hela Sverige då beställningar inkommit från 409 av Systembolagets 447 butiker. Antalet beställda flaskor summeras redan nu till över 3 500 flaskor vilket gör lanseringen till Umidas bästa hittills.

Lanseringen av KISS Black Diamond Premium Dark Rum startade som en höststorm och trycket blev så hårt att Systembolaget fick problem med sin websida. Om det enbart var orsakat av anstormningen av KISS-fans har Systembolaget ännu inte kommenterat. Efter en stund fungerade beställningsfunktionen igen och under de tre första dagarna har det inkommit order från konsumenter på över 3 500 flaskor. Spridningen på dessa beställningar sträcker sig över hela landet och produkten har beställts i över 90 procent av Systembolagets butiker.

”Vi har aldrig tidigare vid en lansering via beställningssortimentet fått en så stark och så snabb respons. Att vi också har en försäljning som är så spridd över hela landet är imponerande och visar tydligt hur många fans KISS har och vilket intresse det finns för produkten. För oss är det nu viktigt att det fortsätter komma in beställningar till så många butiker som möjligt så att produkten kvalificerar sig för en exponering på butikshyllorna. Den butik som just nu leder försäljningen är Tuna Park i Eskilstuna, där verkar KISS ha många fans.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

Den första delen av lanseringen har skett helt genom organisk spridning av nyheten, men nu kopplar Umida på en marknadsföringskampanj om att produkten finns att beställa hos Systembolaget.

”Utöver våra egna pressmeddelanden har vi fått en första support från KISS själva, gentemot deras 12 miljoner följare på Facebook. Vi kommer under de kommande veckorna att genomföra bred marknadsföring för att fortsätta att driva försäljningen. Igår skickade vi också de första pallarna av KISS Black Diamond Premium Dark Rum till våra exportkunder så nästa steg utanför Sverige är att lansera produkten steg för steg runt om i Europa. Inom kort kommer vi också att lansera KISS Rum Kollection med egen Facebook och hemsida.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

 

Om KISS Black Diamond Premium Dark Rum

Doft: Nyanserade toner med tydlig fatkaraktär. Distinkta drag av torkad frukt, karamell, arrak, vanilj, apelsinskal och nötter.

Smak: En smakupplevelse i flera lager med en återhållen sötma och utpräglad fatkaraktär. Väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad.

 

KISS Black Diamond Premium Dark Rum

Systembolagets artikelnummer: 82250-02

Ursprung: En blandning av karibisk mörk rom, upp till 15 år gammal.

Volym: 500 ml

Pris: 369 Sek

Alkoholhalt: 40%

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21