Umida Group AB

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands For Fans har gjort en sista utgåva av produkten Motörhead Single Malt Whisky. Den sista tappningen fylls i en unik 50-centelitersfalska och limiteras till 5 000 flaskor. Produkten lanseras den 7 december och beräknas genererar ca 1 MSEK i nettoomsättning under det fjärde kvartalet.   

Den långlivade Motörhead Single Malt Whiskyn, skapad av bandet och destillerad av de svenska whiskykreatörerna på Mackmyra, som blivit en återkommande favoritwhisky hos både fans och konnässörer lanseras nu i en sista, slutgiltig tappning. Projektet att skapa en whisky drevs av vokalisten Lemmy Kilmister. Whiskyn som nu tappas för sista gången är originalblandningen som lagrats på fat utan avbrott sedan 2008. Första gången produkten lanserads var 2015 och efter fem år på marknaden töms de sista faten och buteljeras som en “special release” i 50 centilitersflaskor. Det innebär att fler fans kan lägga vantarna på en bit Motörheadhistoria innan de säljer slut, och det här är en flaska inga fans vill missa. De extra årens lagring ger en fantastisk kvalitetswhisky som i den slutgiltiga buteljeringen är osedvanligt len, likväl med en omedelbar igenkänning som Motörhead Single Malt Whisky, eller Swhisky, som Lemmy kallade den.

Mikkey Dee, Motörheads trummis säger:

“Det enda problemet med det här sista whiskysläppet är flaskans storlek. Med så här bra whisky skulle jag ha föredragit den i dunkar. Det här är däremot inte slutet för Motörhead och whisky – vi håller på att arbeta med något annat som stolt kommer föra whiskyarvet vidare.”

” Det är en fantastisk whisky som vi nu har ynnesten att lansera de sista flaskorna av. Ett stycke historia går till graven med dessa sista flaskor. Lemmy’s rader från Motörheadklassikern ‘Ace of Spades’ har aldrig klingat mer sant än nu: ‘…that’s the way I like it baby. I don’t wanna live for ever…’ Vi blickar nu framåt och kommer att fortsätta utveckla Motörhead Spirits. Jag kan i nuläget inte avslöja vad uppföljaren blir men räkna med att det blir ett kompromisslöst, rakt-på-sak och stenhårt erbjudande, precis som man ska förvänta sig från världens hårdaste rockband.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ)

Motörhead Single Malt Whisky Last Batch

Systembolagets artikelnummer: 8072802

Alk. Vol: 40.0%

Ursprung: Sverige

Volym: 500 ml

Pris: 499 SEK

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 december 2020.