Umida Group AB

Umida Group AB (publ) inledde under 2020 ett samarbete med amerikanska vin och spritjätten Constellation Brands. Nu har Umida fått två tillfälliga listningar av tequilaprodukter under varumärket Casa Noble som kommer att börja säljas i butik hos Systembolaget den 25 mars 2022.  

Umida har sedan tidigare sålt mörk rom från varumärket The Real McCoy och amerikansk whiskey från varumärket High West Whiskey. Nu utökas samarbetet med Constellation Brands och för första gången lyckas Umida få in Constellation Brands produkter på hyllorna hos Systembolaget. Produkterna är Casa Noble Resposado som kommer att kosta 649kr och Casa Noble Añejo som kommer att kosta 749kr. Båda produkterna kommer att finnas på hyllan i utvalda butiker. Totalt köper Systembolaget in 480 flaskor vardera av de båda produkterna vilket ger Umida en nettoomsättning om ca 330 000 SEK.

”Tequila är ett väldigt populärt segment i USA men segmentet har haft det svårt att växa i Sverige och i Europa. Dessa två högkvalitativa produkter från Casa Noble imponerade på inköparen hos Systembolaget och jag tror att Sveriges tequila konnässörer kommer uppskatta produkterna. Det är positivt att vi kan lansera ett tredje varumärke från Constellation Brands och jag hoppas att vi kan fortsätta att växa denna affär.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

 

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21