Umida Group AB

Umida Group AB (publ) lanserar tillsammans med dotterbolaget Brands For Fans sin nästa produkt i samarbetet med Sweden Rock Festival, Sveriges största rockfestival. För sjätte året i rad lanseras en unik whisky i begränsad upplaga om 3 000 flaskor. Årets version är Sweden Rock Single Malt Whisky Oloroso Sherry, med fruktig och intensiv smak av rostad vanilj, anis och en hint av lakrits med en komplex eftersmak av torkad frukt och mjuka fattoner. Den nya whiskyn lanseras 23 mars via Systembolagets beställningssortiment och estimeras bidra med c:a 1 MSEK i nettoomsättning under 2020.

2020 års lansering i samarbetet mellan Brands For Fans, Mackmyra och Sweden Rock Festival är den sjätte års-whiskyn i ordningen. Genom åren har flaskorna blivit mycket efterfrågade av festivalens lojala publik och av whiskykännare, och varje upplaga har sålt slut efter kort tid.

Sweden Rock Single Malt Whisky Oloroso Sherry är gjord på en blandning av fat som är mellan sju och åtta år gamla. Som namnet antyder har whiskyn lagrats på gamla sherryfat av typen Oloroso, vilket tillför smak av torkad frukt och nötighet. Årets whisky är den mest eleganta hittills och lanseras i en låda som ger en inblick i hur det ser ut bakom kulisserna på en festival.

”Våra gemensamma Sweden Rock-produkter har över tid blivit en del av hela upplevelsen, inte minst i väntan på själva festivalen. Det är roligt att årets lansering genom sin design tar med publiken bakom kulisserna. Att själva whiskyn kommer att uppskattas av Sweden Rock-fansen och övriga intresserade whisky-älskare är jag helt säker på” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

Årets Sweden Rock Festival pågår 3–6 juni i Norje utanför Sölvesborg och bjuder på klassiska namn som Guns n Roses, Accept, In Flames, Volbeat, Mercyful Fate och Blue Öyster Cult, samt många andra.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry kostar 699 kr för en 70 cl-flaska och lanseras via Systembolagets beställningssortiment i en total upplaga om 3 000 buteljer.

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 mars 2020.