Umida Group AB

Pressm2019-03-26 – Sweden RockPressmeddelande

Stockholm 2019-03-26

UMIDA: Lanserar Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe på Systembolaget

Umida Group AB (publ) lanserar tillsammans med dotterbolaget Brands For Fans sin nästa produkt i samarbetet med Sweden Rock Festival, Sveriges största rockfestival. För femte året i rad lanseras en unik whisky i begränsad upplaga om 3 000 flaskor. Årets version är Sweden Rock Single Malt Whisky med kryddig smak av nyrostade kaffebönor. Den nya whiskyn lanseras 26 mars via Systembolagets beställningssortiment och estimeras bidra med c:a 1 MSEK i nettoomsättning under 2019.

2019 års lansering i samarbetet mellan Sweden Rock Festival, Brands For Fans och Mackmyra är den femte års-whiskyn i ordningen. Genom åren har flaskorna blivit mycket efterfrågade av festivalens lojala publik och sålt slut efter kort tid.

Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe har mognat på bourbonfat under fem till åtta år och delar av faten har mättats med en fyllig och intensiv kaffelikör gjord på nyrostade espressobönor. Slutprodukten är en kryddig och fruktig whisky med aromer av kaffebönor och rostade ekfat.

”Med de tidigare mycket uppskattade Sweden Rock-produkterna så har vi mycket att leva upp till med årets lansering. De 45 000 besökarna till Sweden Rock Festival vet vad de kan vänta sig på plats under årets höjdpunkt och de ställer lika höga krav på kvalitet när det gäller dryckerna under Sweden Rock-varumärket. Jag är övertygad om att de liksom den övriga intresserade whiskykonnässörer kommer att uppskatta årets produkt minst lika mycket som de tidigare.” säger Mats Jämterud, tf VD för Umida Group AB (publ).

Årets Sweden Rock Festival pågår 5–8 juni i Norje utanför Sölvesborg och bjuder på klassiska namn som Kiss, Rainbow, Slayer och Def Leppard, samt många andra.

Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe kostar 699 kr för en 70 cl-flaska och lanseras via Systembolagets beställningssortiment i en total upplaga om 3 000 buteljer.

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70-663 72 72

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars 2019.

 

Attachments