Umida Group AB

Umida Group AB (publ) lanserade i mars 2020 en mörk rom under det nya varumärket Jaguara. Försäljningen av Jaguara Premium Dark Rum har under de första månaderna överträffat förväntningarna och nu aktiverar Umida varumärket med en innovativ digital marknadsföringskampanj tillsammans med BrandBee.

Jaguara lanserades som offertvinst på Systembolaget i mars 2020, i det kraftigt växande segmentet för mörk rom. Denna kategori kännetecknas av traditionella varumärken, något som Jaguara med sin moderna profil och innovativa positionering utmanar och kontrasterar gentemot. Jaguara har en högre alkoholhalt (45%) och högre prispunkt (449 kr i konsumentpris) än flertalet konkurrenter, något som tagits emot mycket väl av konsumenterna. Under de första fyra månaderna på marknaden har Jaguara överträffat volymprognoserna och tagit en betydande marknadsandel i segmentet. För att ytterligare växa och nå än fler nyfikna konsumenter tar Umida nu nästa steg i marknadsföringen av Jaguara tillsammans med digitala kommunikationsbyrån BrandBee och lanserar en innovativ digital kampanj fokuserad på rörlig kommunikation.

”Vi är glada över det positiva mottagandet som Jaguara fått av konsumenterna sedan lanseringen i våras. Vi visste att vi hade en högkvalitativ produkt men att hela konceptet och varumärket landat så väl känns mycket roligt och ger oss gott självförtroende för lanseringens nästa fas, en ökad marknadsföringsinsats tillsammans med BrandBee.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ).

Den kommande kampanjen består i att blåsa liv i Jaguaras logoyp, jaguaren från ursprungslandet Guyana, genom en innovativ videoannonsering där BrandBee utvecklat ett flertal olika varianter. Genom att kontinuerligt testa annonsalternativen och optimera den mest effektiva är målsättningen att hitta den ultimata videoannonsen för Jaguara, den som ger allra bäst respons från målgruppen. Genom BrandBees tekniska lösning skapas ett stort antal videos, alla med sina unika element och skillnader, och därefter identiferas de enheter som driver högst konvertering och varumärkesengagemang varpå dessa optimeras till rätt mottagare.

“Att jobba datadrivet med videoannonsering har tidigare varit förunnat större varumärken med stora produktionsbudgetar. Det vi nu gör tillsammans med Umida är att bygga en kampanj baserad på vad konsumenterna verkligen tycker om och attraheras av, och därefter låter vi data och algoritmer välja den ut den mest effektiva videoannonsen. För oss på BrandBee är det väldigt roligt att få jobba med ett så innovativt varumärke som Jaguara och med teamet bakom” säger Magnus Clarenbring, VD på BrandBee.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Tiffany Ingle, Brand Manager, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 304 66 55