Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2019-12-03

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands for Fans lanserar nu nästa spritprodukt i sitt samarbete med Sweden Rock Festival, en distilled craft gin med smak av lokalt odlad gurka. Premiumprodukten Sweden Rock Spirits Distilled Gin släpps i Systembolagets beställningssortiment den 3 december i en första begränsad upplaga. Ingen försäljningsprognos lämnas ännu för den nya lanseringen.

Umida Group AB (publ) och Sweden Rock Festival har sedan fem år tillbaka ett samarbete genom vilket ett flertal exklusiva rom- och whiskyprodukter lanserats för Sweden Rock-fansen och landets dryckesentusiaster. Nu utökar Sweden Rock Festival sin dryckeskatalog med en helt ny distilled craft gin för finsmakaren, smaksatt med gurka som odlats en kilometer från festivalområdet i Norje, Blekinge.

“Vi är glada över vårt samarbete med ett av Sveriges starkaste varumärken inom musik, festivaler och starka upplevelser. Tillsammans har vi en serie framgångsrika lanseringar bakom oss så det känns väldigt spännande att nu ge fansen en chans att komplettera sina samlingar även med en unik och exklusiv premiumgin.” säger Filip Lundquist, Head of Sales & Marketing på Umida Group AB (publ.).

“Det har som alltid varit en kul och kreativ process att tillsammans med Sweden Rock-teamet ta fram denna premium gin. Utöver ett som alltid med Sweden Rock starkt fokus på ett distinkt kreativt koncept och en attraktiv förpackningsdesign så var det ett intensivt arbete att få till rätt subtila gurkton i ginen – det krävde sina sittningar.” säger Sari H Wilholm, Marketing Director på Brands For Fans, Umida Group AB:s dotterbolag.

Sweden Rock Spirits Distilled Gin lanseras den 3 december i Systembolagets beställningssortiment, vilket innebär att produkten finns tillgänglig över hela landet för intresserade konsumenter. Ginen är prissatt i det högre segmentet, 499 kr för 700 ml med 41% alkoholstyrka, och den har en stor, tydlig doft med toner av enbär, citrus och gurka.

Sweden Rock Festival är Sveriges största musikfestival med inriktning på hårdrock. År 2020 arrangeras festivalen för 29:e gången i ordningen den 3-6 juni, med bland annat banden Volbeat, Nightwish, Blue Öyster Cult, Mercyful Fate, Gojira, Accept, Opeth m.fl.

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Motörhead, Ghost, Scorpions, Judas Priest, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Mustasch, Plura, Rammstein, Slayer och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, Head of Sales & Marketing, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Sari Wilholm, Marketing director, Brands For Fans AB, Telefon: +46 (0)70 727 16 28

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 december 2019.