Umida Group AB

Umida Group AB (publ) kommer den 30 augusti att lansera nästa produkt inom samarbetet med rocklegenderna KISS. Produkten är en uppföljare till den populära och prisbelönta KISS Cold Gin som lanserades under sommaren 2021. KISS Cold Gin Navy Strength kommer att lanseras i Sverige och Europa den 30 augusti för att sedan lanseras i USA i samband med den årliga KISS Kruise under slutet av oktober.  

Med över 60 000 sålda flaskor sedan lanseringen 2021 är KISS Cold Gin en succélansering. Nu följs succén upp med en specialversion som hyllar KISS Kruise och dess fans KISS Navy. Produkten KISS Cold Gin Navy Strength bygger på den tidigare produkten men både vätskan och etiketten har skruvats upp till något alldeles extra som samlare kommer attraheras av. Ginen är en så kallad Navy Strength gin.

Bakgrunden till gin-typen Navy Strength kommer från brittiska flottan som under 1700-talet förvarade gin bredvid krutet på fartygen. Skulle ginfaten spilla och komma in i krutet, säkerställde den högre alkoholhalten – minimum 57% – att krutet inte förstördes, och ändå skulle explodera.

KISS Cold Gin Navy Strength är även en hyllning till fansen av KISS årliga kryssning, KISS Kruise. Årets KISS Kruise kommer för första gången bestå av två kryssningar efter varandra med anledning av det höga trycket och det blir andra året i rad som KISS spritprodukter kommer att visat upp sig på kryssningen. De fans som är trogna KISS Kruise kallar sig KISS Navy och lanseringen av KISS Cold Gin Navy Strength i USA kommer självklart att ske på årets KISS Kruise. I Sverige och Europa startar lanseringen redan den 30 augusti.

”Totalt har vår KISS-portfölj nu sålt över 250 000 flaskor vilket är en häftig milstolpe som vi nått på mindre än två år. Vi bygger nu på KISS-portföljen men den femte produkten. Att ha en navy strength gin är en naturlig utvecklig efter succén Cold Gin. Den högre alkoholen gör denna gin ännu rockigare och är en perfekt komponent i drinkar. Den första ginen, KISS Cold Gin, är en produkt som når brett. Denna nya speciella upplaga är mer riktad till samlare som söker special editions. Jag tror att KISS Navy kommer att älska produkten när den visas upp på årets KISS Kruise.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21