Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2019-02-18

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands for Fans lanserar den första spritprodukten i sitt samarbete med det svenska rockbandet Ghost. Premiumprodukten Juniper Gin släpps i Systembolagets beställningssortiment den 18 februari med målsättningen att nå en fast listning under 2019. Den nya ginen estimeras bidra med en nettoomsättning på cirka 3 MSEK under 2019.

När Ghost tillsammans med Brands For Fans utvecklar sin första spritprodukt så gör de så i klassisk stil. Juniper Gin är en premiumprodukt med friska, fruktiga noter och en tydlig enbärs och korianderkaraktär, något som tillsammans med den distinkta designen på flaska och etikett ger den en unik identitet.

”Brands For Fans har ett otroligt högt innovationstempo just nu. Det är imponerande vilka starka koncept som utvecklas och vilket engagemang som våra samarbetspartners på artistsidan visar. Vi är förväntansfulla på vilket mottagande Juniper Gin skall få från såväl Ghost-fans som ginkonnässörer, jag tror den här premiumprodukten har goda chanser till en att bli en fantastisk framgång.” säger Mats Jämterud, tf VD på Umida Group AB (publ).

Juniper Gin lanseras inledningsvis på den svenska marknaden genom Systembolagets beställningssortiment med ett pris på 429 kr för en 70-cl-flaska med 40% alkoholhalt. Internationellt kommer produkten att säljas via Umidas exportpartners. Juniper Gin är utvecklad av Ghosts frontfigur Cardinal Copia tillsammans med Brands For Fans och produceras och buteljeras av Götene Vin & Spritfabrik, ett annat dotterbolag till Umida Group AB (publ).

Det svenska rockbandet Ghost är en av de senaste årens största framgångar, både nationellt och internationellt. Med sin uppsättning av fyra nameless ghouls ledda av frontfiguren Cardinal Copia och en kombination av särpräglad musik och teatraliska konserter har Ghost blivit ett världsfenomen som toppat försäljningslistor och spelat på utsålda arenor. Ghost har flera miljoner fans och följare i sociala medier över hela världen. De har vunnit både amerikanska Grammy Awards och ett flertal svenska Grammisar och lördag 23 februari spelar de i en utsåld Globen på sin pågående världsturné.

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

Pressm2019-02-18 – Ghost Gin

För ytterligare information, kontakta:

Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70-663 72 72

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 februari 2019.

Attachments