Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2020-03-02

Umida Group AB (publ) lanserar idag de tidigare kommunicerade vunna upphandlingarna av mörk rom samt ekologisk vodka. Produkterna lanseras under namnen Jaguara rom samt No1 vodka i Systembolagets ordinarie sortiment och estimeras tillsammans med en tredje lansering senare i höst bidra med ett tillskott på c:a 6,5 MSEK i nettoomsättning från den svenska marknaden, huvudsakligen under 2020.

I september kommunicerade Umida Group AB (publ) att man vunnit två upphandlingarna av sprit som Systembolaget genomfört under augusti-september, totalt tre produkter som lanseras i mars (2 st) respektive november 2020 (1 st).

Den första lanseringen i mars-fönstret är en spritprodukt i det kraftigt växande segmentet mörk rom. Produkten har en högre alkoholhalt (45%) och högre prispunkt (449 kr i konsumentpris) och ger Umidas hela produktportfölj en mycket stark butiksnärvaro och möjlighet att skapa förutsättningar för liknande försäljningsframgångar som för Motörhead Premium Dark Rum. Under 2019 växte försäljningen av mörk rom på Systembolaget med 15 procent jämfört med 2018, en mer än tre gånger så hög tillväxt som hela spritkategorin (4,3 procent tillväxt 2019 jämfört med 2018). Umidas offertvinst lanseras under det nya egna varumärket Jaguara, med anspelning på det karismatiska djuret från Guyana, romens ursprungsland.

”Det är väldigt spännande att vi får möjlighet att lansera ytterligare en mörk rom i vårt sortiment, speciellt med den framgångsrika lanseringen förra vintern av Motörhead Premium Dark Rum färskt i minnet. Motörhead Premium Dark Rum överträffade Systembolagets prognos med råge och var under helåret 2019 den mest sålda mörka romen över 300 kr. När vi nu adderar ännu ett varumärke till vår egen portfölj så hoppas jag självklart att Jaguara ska etablera sig lika starkt om Motörhead rom har gjort.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ)

Den andra nylanseringen 2 mars är en ekologisk vodka i 350ml PET-förpackning, 40% med konsumentpriset 119kr. Vodka är ett stort och kraftigt konkurrensutsatt segment och den nya produkten lanseras därför tillsammans med Umidas strategiska produktionspartner No1 Brands AB. Under varumärket No1 vodka, sedan tidigare etablerat med stora försäljningsvolymer från gränshandeln mellan Danmark och Tyskland, är målsättningen att ta en tydlig position inom vodkasegmentet även på Systembolaget.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0) 769 42 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 mars 2020.