Umida Group AB

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands For Fans har på mindre än en månad sålt 10 000 buteljer av den nyligen lanserade KISS Black Diamond Premium Dark Rum via Systembolaget. Tack vare den höga kundefterfrågan har produkten kvalat in på butikshyllorna i 274 st Systembolagsbutiker. Detta gör lanseringen till den snabbast växande lanseringen av en spritprodukt genom beställningssortimentet sedan Systembolaget ändrade utvärderingsmodellen för tre år sedan.

Umida Group AB (publ) introducerade den 20 oktober 2020 KISS Black Diamond Premium Dark Rum, den första produkten i samarbetet med KISS, det ikoniska amerikanska rockbandet. KISS Black Diamond Premium Dark Rum lanserades via Systembolagets beställningssortiment, vilket innebär att konsumenter behöver beställa produkten till sin lokala butik. Systembolaget gör varje månad löpande utvärderingar av artiklarna i beställningssortimentet, för att därefter uppdatera de enskilda butikernas sortiment med de nyheter som haft tillräckligt hög kundefterfrågan. Vanligen krävs en längre period av ihållande beställningar för att en artikel skall kvalificera sig för en lokal hyllplats.

Knappt fyra veckor efter lanseringen av KISS Black Diamond Premium Dark Rum står det nu klart att detta är den snabbaste lanseringen av en spritprodukt sedan Systembolaget började med månadsvisa utvärderingar av beställningssortimentet för tre år sedan. KISS Black Diamond Premium Dark Rum har med över 10 000 beställningar kvalificerat sig för butikssortimentet i 274 st av Systembolagets 446 butiker – mer än dubbelt så många som någon annan spritlansering på helflaska lyckats nå tidigare.

”Det är ingen hemlighet att vi hade höga förhoppningar på vårt nya samarbete med KISS, men att så här snabbt slå rekord i butiksnärvaro för en beställningsprodukt är en extremt rolig start. KISS har fått många guldskivor genom sin karriär, det här släppet skulle jag vilja beskriva som en riktig guldflaska.”  säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ)

Det som gör den snabba lanseringen extra intressant är att när KISS Black Diamond Premium Dark Rum tar plats på butikshyllorna senast första december så gör den det intill sin systerprodukt, KISS Detroit Rock Rum. Den senare artikeln är den produkt som Umida i våras vann Systembolagets stora romupphandling med, och som i tisdags den 17 november började säljas i 218 st utvalda Systembolagsbutiker med en begränsad upplaga om 12 000 flaskor.

”Det är superkul att vi så snabbt kan ha båda artiklarna i butik och att fansen får det lätt att hitta fram till och uppleva dem. Nu är bara frågan om den begränsade upplagan av KISS Detroit Rock Rum räcker fram till jul och hur vi skall hinna med exportmarknaderna – ryktet har snabbt spridit sig bland både fans och våra exportpartners om den här svenska succélanseringen. Denna start bevisar även attraktionskraften i varumärket KISS. Att vi nu har ett best case att ta med till andra kunder och marknader är mycket viktigt och detta kommer att sätta tonen för KISS framgångar internationellt under kommande år.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 november 2020.

Attachments