Umida Group AB

Umida Group AB (publ) egna produkt Jaguara Premum Dark rum har tilldelats en bronsmedalj vid 2020 års upplaga av IWSC (International Wine & Spirits Competition 2020). IWSC är den internationella mest erkända tävlingen för vin- och spritprodukter.  

I mars lanserade Umida Group AB (publ) en ny mörk rom på Systembolaget under det egna varumärket Jaguara. Jaguara är en högkvalitativ mörk rom med 45% alkoholhalt som vann Systembolagets blindprovning i konkurrens med 33 andra rom-produkter. Detta resulterade i en fast listning i 246 butiker och försäljningen under de första månaderna har överträffat Systembolagets prognos.

Vid IWSC används en så kallad ”dubbel-blind” provningsteknik vilket innebär att alla produkter är förupphällda i numrerade glas för att säkerställa att juryn aldrig ser flaskorna. Varje produkt testas sedan av en internationell bedömningspanel bestående av domare från 30 olika nationer. Det sammanslagna omdömet av Jaguara Premium Dark Rum var;” A perfectly well-made spirit which provides an enjoyable drinking experience. A good reflection of the category style.”

”Det är otroligt att vi vinner ännu en medalj för våra produkter. Vi slutar aldrig att imponeras över vår master blenders enorma skicklighet i skapandet av högkvalitativa produkter.  IWSC är för oss inom branschen den viktigaste tävlingen och detta ger oss möjligheten att bygga Jaguara även på den internationella marknaden. Vi kommer nu omgående att klistra på bronsmedaljen på flaskorna och vi hoppas att detta ska göra att än fler konsumenter får upp ögonen för Jaguara.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0) 769 42 41 21