Umida Group AB

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nyhetsmeddelande

Stockholm 2019-04-09

UMIDA: Ingår säljsamarbete med Great Brands för HoReCa

Umida Group AB (publ) inleder via dotterbolaget Brands For Fans ett samarbete med Great Brands avseende försäljning av bolagets produkter till svenska restauranger och barer. Samarbetet inleddes den 1 april och avser hela Brands For Fans produktportfölj av öl, vin och sprit. Ingen försäljningsprognos för det nya samarbetet lämnas ännu.

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands For Fans har det senaste året lanserat ett flertal nya produkter via såväl de nordiska alkoholmonopolen Systembolaget, Alko och Vinmonopolet samt via dagligvaruhandeln i Finland. Nu stärker man erbjudandet gentemot det viktiga HoReCa-segmentet (dvs hotell, restaurang och cateringbolag) och ökar kapaciteten för bearbetning av restauranger och barer genom ett försäljningssamarbete med Great Brands AB.

Great Brands har det senaste decenniet etablerat sig som en av Sveriges ledande importörer och leverantörer av öl till restauranger och barer. Bolaget har dedikerad säljpersonal mot marknaderna i Sverige, Norge och Finland och arbetar bl a med varumärken som Oskar Blues (Dales Pale Ale bl.a), Ska Brewing (Modus Hoperandi mfl) och Cigar City Brewing från USA samt med svenska bryggerier som Frequency Beer Works och Nynäshamns Bryggeri. Genom det nya samarbetet med Brands For Fans adderas Motörhead Bastards Lager och Motörhead Röad Crew till erbjudandet, tillsammans med spritprodukterna från hela Brands For Fans-portföljen.

”Jag är mycket nöjd med att vi nu skapar förutsättningar för såväl en ökad försäljning i de viktiga HoReCa-segmenten men också för att våra starka varumärken och produktkoncept får en chans till ökad kännedom och fler konsumentkontakter. Med Great Brands bevisade förmåga att nå ut till sina kunder och till slutkonsumenterna ger det oss en stark hävstång för fortsatt tillväxt i den viktiga Brands For Fans-portföljen.” säger Mats Jämterud, tf VD för Umida Group AB (publ)

”Vi är oerhört glada och stolta över att starta ett samarbete med Great Brands, då det finns många möjligheter och synergieffekter, och vi vet att det finns en stor efterfrågan på våra produkter på HoReCamarknaden.” säger Yvonne Wener, Business Manager på Brands For Fans, dotterbolag till Umida Group AB (publ)

”Det kommer bli en rolig resa att få arbeta med de fantastiska spritprodukter som Brands For Fans producerar. Det finns inget företag som så precist lyckas pricka in sin målgrupp och har dedikerade fans snarare än kunder. Deras portfölj blir ett perfekt komplement till våra utländska och svenska befintliga varumärken.” säger Jugge Hasselqvist, Marknadsansvarig på Great Brands AB

Om Brands For Fans

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

Om Great Brands

Efter att ha importerat craftbeer under ett antal år etablerades Great Brands som företag 2008. Sedan dess har bolaget strävat efter att förse Sverige och Skandinavien med kvalitetsöl. Great Brands arbetar med några av världens främsta bryggerier från bland annat USA och Storbritannien. Produkterna finns på Systembolaget (Sverige), Vinmonopolet (Norge), Alko (Finland) samt i välsorterade barer och restauranger i Skandinavien.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70 663 72 72

Yvonne Wener, Business Manager, Brands For Fans

Telefon: +46 (0) 72 727 11 28

Pressm2019-04-09 – GreatBrands – FINAL[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_single_image image=”32134″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]