Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har vunnit en av de tre årliga glöggupphandlingarna av nya produkter som Systembolaget utfärdat. Vinsten är en glögg spetsad med whisky och kommer att finnas i Systembolagets butiker under julsäsongen 2021. Produkten beräknas bidra med ca 2 MSEK i nettoomsättning och ca 1 MSEK i bruttomarginal.

Umida medverkade vid alla tre glöggofferter som Systembolaget utfärdade och lyckades vinna en av dessa. Systembolaget efterfrågade en starkvinsglögg spetsad med whisky och Umidas produkt kom på första plats i konkurrens med 11 andra produkter. Produkten kommer att lanseras den 1 november 2021.

Utöver denna glögg kommer Vinfabrikens Äppelglögg 11% i 375ml-flaska fortsatt att finnas i Systembyggets julsortiment. Produkten sålde tillräckligt bra under julsäsongen 2020 vilket gör att den blir återlistad under julsäsongen 2021.

”Vi visar igen vår stora kompetens inom produktutveckling och kvalitet. Glögg är ett viktigt segment för oss och det är kul att vi nu får möjligheten att lansera en ny produkt på marknaden. Vi ser stor potential i denna glögg som är spetsad med whisky då det inte finns någon whisky-glögg i Systembolagets fasta sortiment idag. Det är också glädjande att vi under årets säsong kommer att ha två glöggprodukter i fasta sortimentet på Systembolaget.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21