Umida Group AB

Pressmeddelande

Stockholm 2020-02-20

Till ny VD för Umida Group AB (publ) har utsetts Filip Lundquist, tidigare försäljnings- och marknadschef på Umida sedan januari 2018. I samband med Filip Lundquists tillträde återgår Mats Jämterud till sin post som styrelseordförande.

Under 2019 har Mats Jämterud agerat tillförordnad VD för Umida Group och ansvarat för det omfattande turnaround-arbete som bolaget genomgått. Före årsskiftet så kommunicerades den sista pusselbiten i omstruktureringen, försäljningen av bolagets produktionsfastighet i Götene. När nu helårsresultatet för 2019 kommunicerats och samtliga ekonomiska effekter är sammanställda börjar nästa fas för bolaget, under ledning av Filip Lundquist, Umidas försäljnings- och marknadschef.

”Jag är mycket nöjd med att vi har en så stark intern kandidat i Filip Lundquist att ta över stafettpinnen efter Mats Jämteruds år som tillförordnad operativt ansvarig för Umida. Filip har under sin tid på Umida haft en utveckling som imponerat på mig och övriga styrelsen och det känns både logiskt och spännande att vi nu ger honom förtroendet att ta vid.” säger Johan Sjökvist, tf styrelseordförande för Umida Group AB (publ).

Filip Lundquist är 33 år gammal och har arbetat på Umida Group AB (publ) sedan januari 2018. I sin roll som försäljnings- och marknadschef har Filip Lundquist ansvarat för att utveckla och stärka bolagets varumärkesportfölj, inklusive den snabbt växande Brands For Fans-portföljen, slutit nya säljsamarbeten och öppnat upp nya exportmarknader.

Filip Lundquist har en mastersexamen i ekonomi från Uppsala Universitet samt är utbildad sommelier från Restaurangakademin och WSET. Filip Lundquist har tidigare arbetat som Business Development Manager & Customer Marketing Manager Nordics på Treasury Wine Estates som bl a har vinhusen Penfolds och Lindemans i sin portfölj, och dessförinnan som Key Account Manager för ICA på L’Oréal.

”Jag är glad och tacksam för förtroende från styrelsen att få leda Umida in i nästa fas i bolagets utveckling. Vi har ett väldigt spännande läge med en stark produktportfölj, nya säljpartners på flera marknader, ett antal nya offertvinster att förvalta och ett hårt arbetande team. Jag är extremt motiverad inför utmaningen och hoppas att tillsammans med mina kollegor kunna fortsätta att bidra till Umidas tillväxt samt vända bolaget till operativ lönsamhet med start 2020.” säger Filip Lundquist, tillträdande VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Johan Sjökvist, tf styrelseordförande, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70 727 11 02 25

Filip Lundquist, tillträdande VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 februari 2020.