Umida Group AB

Umida Group AB (publ) kommer nu att komplettera KISS portföljen i USA med den fjärde produkten KISS Cold Gin som lanserades i Europa under juni 2021. KISS Cold Gin är nu godkänd av den amerikanska kontrollmyndigheten TTB och Umidas kund har placerat en order värd 3,5 MSEK som beräknas skickas från Umida innan slutet av 2021.   

Umida har i USA under den senaste månaden tagit förhandsorder på de tre mörka rom-produkterna som utvecklats tillsammans med KISS. Efter TTBs godkännande kan nu även KISS Cold Gin lanseras i USA. Produktionen av KISS Cold Gin är redan startad och beräknas vara färdig under kommande vecka. Umidas kund i USA har placerat en order värd ca 3,5 MSEK som beräknas packas och skickas under mellandagarna. KISS Cold Gin kommer att nå konsumenter i USA till våren vilket är en perfekt säsong för gin. Förväntningarna på KISS Cold Gin i USA är stora sett till den framgång som produkten haft på svenska Systembolaget.

”Det är otroligt kul att vi nu kompletterar KISS portföljen i USA med den storsäljande KISS Cold Gin. KISS Cold Gin är en populär produkt här hemma i Sverige och vi vet att fansen i USA väntar på den. Gällande de mörka romarna har en av leveranserna nått vår kunds lager och utskicken till konsumenterna har startat.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21