Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har avslutat samarbetet med Béret Scandinavia AB gällande distribution av det franska alkoholfria varumärket Le Petit Béret. Béret Scandinavia AB har sålt distributionslicensen till en annan svensk aktör som kommer att distribuera varorna till Systembolaget, dagligvaruhandeln och restauranger vilket innebär att avtalet med Umida Partners har upphört.  

Umida inledde ett distributionssamarbete med Béret Scandinavia AB och Magnus Hedman under våren 2019. Umidas intentioner var från början att hantera hela den nordiska marknaden, något som förändrades kort inpå samarbetet då Umidas ansvar begränsades till Systembolaget. Försäljningen nådde aldrig upp till Umidas önskade nivåer på Systembolaget. Béret Scandinavia AB med Magnus Hedman som huvudägare har beslutat att sälja licensen för varumärket Le Petit Béret till en annan aktör som kommer att sköta distributionen för hela den svenska marknaden. Detta innebär att Umidas distributionsuppdrag av produkten Le Petit Béret Chardonnay upphör från och med 1 april och framåt. Umida hade även en listning av Le Petit Béret Rosé under sommarsäsongen 2020, den produkten kommer inte att återkomma under 2021 då Systembolaget tackat nej till en ny säsongslistning.

”Le Petit Béret levde tyvärr aldrig upp till våra förväntningar och vi fick bara igenom två listningar på Systembolaget. Produkter inom kategorin alkoholfritt vin går inte att lansera via beställningssortimentet vilket gör att det enda sättet att komma in på hyllorna är via inköpsprocessen. Tyvärr fann Systembolaget inte produkterna tillräckligt intressanta vilket gjorde att vi aldrig fick några listningar för de mousserande alkoholfria vinerna, som är det största segmentet inom alkoholfritt. Vi är överens med Béret Scandinavia AB och Magnus Hedman om att vi inte är rätt partner för Le Petit Béret framöver. Vi har fullt upp med andra områden inom bolaget och Le Petit Béret behöver en aktör som har stark närvaro inom dagligvaruhandeln och restaurang. Jag önskar Magnus och den nya aktören all lycka till i framtiden. Uppsägningen av avtalet har endast en marginell negativ påverkan på vår försäljning under 2021 då det endast berör en produkt.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21