Umida Group AB

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pågående nyemission. Teckna senast 30 november!

Umida Group AB (publ) och dotterbolaget Brands for Fans lanserade den 7 november den första produkten i samarbete med det tyska hårdrocksbandet Scorpions. Den innovativa whiskyn som utvecklats tillsammans med det svenska whiskydestilleriet Mackmyra lanserades i begränsad upplaga. Intresset överträffade förväntningarna och den första upplagan om 5 000 flaskor är nu slutsåld, med en resulterande nettoomsättning på 1,4 MSEK.

Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask lanserades via Systembolagets beställningssortiment i Sverige samt internationellt via Umidas exportpartners. Efterfrågan var omedelbart stor från marknader som Scorpions hemland Tyskland men också från Storbritannien och Polen, vilket medför att nästa produktion inleds redan före årsskiftet. Lanseringen har också inneburit Umidas första order från Japan, ett spännande genombrott på en stor och köpstark marknad.

Baserat på tidigare projekt som Brands For Fans genomfört är efterfrågan på premium-whisky mycket stark, något som ökar förhoppningarna om både en ökad produktion av den aktuella whiskyn samt att på sikt även utveckla erbjudandet till Scorpions fans ytterligare. Bandet har 7 miljoner följare på Facebook och har sålt fler än 110 miljoner exemplar av sina 18 album sedan starten i mitten av 1960- talet.

”Vi är väldigt entusiastiska över den här rivstarten på samarbetet med Scorpions. Det är uppenbart att det koncept och den produkt som Brands For Fans har utvecklat tillsammans med Scorpions och Mackmyra väcker uppmärksamhet och tillför ett värde för bandets fans. Jag är spänd av förväntan över möjligheterna att bygga vidare på den här första hiten och bedömer att samarbetet med Scorpions kommer att bidra med en betydande nettoförsäljning redan under 2019.” säger Katarina Nielsen, VD för Umida Group AB (publ).

Lagrad i amerikanska f.d. Bourbonfat samt tidigare Oloroso-sherryfat men med ytterligare en slutlagring på tyska körsbärsvinfat ger mötet mellan tyska fatinfluenser och svenskt whiskyhantverk ett fantastiskt resultat. Medan det är relativt vanligt att använda fat som tidigare innehållit portvin, sherry eller madeira inom whiskyvärlden är bruket av tyska körsbärsvinfat snudd på unikt. Sötman från körsbären I kombination med vaniljen från bourbonfaten och de nötigt smöriga dragen från sherryfaten ger en rik skala av smaker som kompletterar varandra perfekt.

Brands For Fans har sedan starten 2012 blivit ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Bolaget samarbetar bland annat med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Sweden Rock Festival och Thåström.

Just på genomför Umida Group en nyemission. Teckningsperioden pågår fram till den 30 november.
Läs mer här

För ytterligare information, kontakta:
Katarina Nielsen, VD, Umida Group AB (publ).
Telefon: +46 (0)70-759 08 90

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 november 2018.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här
[link url=”https://umidagroup.thehallwayinternationalschool.com/wp-content/uploads/2018/11/Pressm2018-11-21.pdf”]Pressmeddelande 2018-11-21[/link]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]