Umida Group AB

Umida Group AB (publ) utvecklar genom dotterbolaget Brands For Fans samarbetet med det
svenska hårdrocksbandet In Flames. I december lanseras volymprodukten IKON gin på Systembolaget samt en ekologisk tonicdryck i dagligvaruhandeln. Produkterna kompletterar
de tidigare lanseringarna i begränsad upplaga och IKON gin estimeras bidra med ca 4 MSEK i
årlig nettoomsättning.

Brands For Fans har sedan starten 2012 blivit ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Affärsidén är att via livsstilsprodukter stärka bandet mellan artister och deras fans. Bolaget samarbetar med band/artister/festivaler som bl a Ghost, Hammerfall, In Flames, Motörhead, Mustasch, Rammstein, Slayer, Scorpions och Sweden Rock Festival. Sedan januari 2018 ingår Brands For Fans i Umida Group AB (publ) och har i och med de nya synergierna ökat tempot i såväl innovationsprocessen som i antalet produktlanseringar.

Samarbetet med det svenska hårdrocksbandet In Flames startade år 2017 med en idé om att utveckla riktigt god premium distilled gin. Tillsammans med sångaren och dryckeskonnässören Anders Fridén och bandets övriga medlemmar har en serie om sex olika batcher lanserats, alla med unik smaksättning. Batch-lanseringarna har tagits emot mycket väl av bandets fans, som är fler än 1,2 miljoner följare på Facebook, samt av ginentusiaster och de begränsade upplagorna har snabbt sålt slut.

För att erbjuda fans och en bredare publik av ginälskare en kvalitetsprodukt i större upplaga samt möjliggöra den perfekta drinkkombinationen lanserar nu In Flames och Brands For Fans dels volymprodukten IKON gin och dels en helt ny tonic, producerad tillsammans med Ekobryggeriet, Sveriges ledande producent av ekologiska läskprodukter. Både produkterna kommer att lanseras i början av december. IKON gin har en distinkt enbärssmak och tillsammans med den ekologiska tonicens lätta smak av apelsinskal möjliggör den en unik smakkombination.

”Det är otroligt kreativt stimulerande att samarbeta med In Flames. Deras hängivenhet och kompromisslöshet kring kvalitet har gjort dem till ett av världens mest respekterade och uppskattade band. Vår gemensamma framgångssaga när det gäller premiumdrycker fortsätter nu och det enormt starka mottagandet från bandets fans hittills är beviset på att vår filosofi och affärsidé håller.” säger Yvonne Wener, Business Manager på Brands For Fans.

”Jag är väldigt imponerad av samarbetet mellan In Flames och Brands For Fans. Den höga produktkvaliteten och den kontinuerliga innovationen är centralt för hela Umida. Att nu ta steget från begränsade upplagor till en fullskalig lansering av två produkter samtidigt är logiskt och mycket spännande. Att tillsammans med Ekobryggeriet dessutom kliva in i det snabbväxande segmentet ekologisk läsk ökar potentialen ännu mer. Ekologiska premiumprodukter är ett viktigt fokus för Umida så det känns spännande att se vad detta leder till framöver.” säger Katarina Nielsen, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:
Katarina Nielsen, VD, Umida Group AB (publ)
Telefon: +46 (0)70-759 08 90

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s
marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för
offentliggörande den 9 november 2018

Läs mer om den pågående emissionen, teckningsperioden håller på fram till 30 november.

Attachments