Umida Group AB

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Pågående nyemission. Teckna senast 30 november!

[/vc_column_text][vc_column_text]Umida Group är ett litet svenskt dryckesbolag med stora ambitioner och möjligheter. “Vår målbild är 300 miljoner till 2020, det är väldigt ambitiöst, det är aggressivt. Men vi är ett bolag som är ambitiösa och tror på oss själva och bolagets framtid”, säger VD Katarina Nielsen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_video link=”https://youtu.be/5ClXcegB8xE” el_width=”90″][distance][vc_column_text]Umida Groups VD Katarina Nielsen berättar själv om företaget hon ska leda från knappt 43 miljoner kronor i omsättning 2017 till 300 miljoner år 2020.

Vad är Umida Group?
“Umida Group är ett dryckesföretag och en företagsgrupp. Vi opererar inom kategorierna vin och sprit, glögg, cider/blanddryck och vi har även matlagningsprodukter till storköksmarknaden i vårt sortiment. Huvudkontor i Stockholm och en produktionsanläggning i Götene, på västgötaslätten.”

“Umida Group etablerades för ca tio år sedan, men bytte namn till Umida Group för ungefär ett och ett halvt år sen, i samband med att jag anslöt till bolaget. Vi är ett ganska nytt och ungt företag på dryckesmarknaden. Och fortfarande ganska okända”.  

Vad har du för bakgrund själv?
“Innan jag kom till Umida Group var jag på Carlsberg som marknadsdirektör, och före det på The Absolut Company, där jag jobbade med Absolut Vodka, Malibu och Kahlua i olika marknads- och kommersiella roller. Jag har jobbat mycket med mat och dryck genom hela min karriär”, säger Umida Groups VD Katarina Nielsen.

Vad tyckte du Umida Group var när du tog över bolaget för ett och ett halvt år sedan?
“Jag tyckte att det var lite av en oslipad diamant, med många möjligheter men också mycket att få ordning på. Bolaget hade redan då fantastiska produkter och hög produktkvalitet, men behövde bli bättre på varumärkesbyggande och säljarbete.”

“Det var ett bolag som växt genom förvärv, men behövde en tydlig vision, riktning och strategi. Vi har också jobbat väldigt mycket med organisationen, satt struktur, rekryterat in nyckelkompetens samt jobbat med företagskulturen.”

“Vi har också konsoliderat produktionen, flyttat anläggningen vi hade i Åhus till vår fabrik i Götene på västgötaslätten, och därmed hämtat hem synergier och kostnadsbesparingar.”

Umida är börsnoterat på Spotlight Stock Market. Hur ser du på det?

“Det ger oss en stor möjlighet att finansiera verksamheten och växa i linje med vår strategi. Vi har en väldigt ambitiös tillväxtagenda och är aggressiva i våra planer. Då är samarbetet med Spotlight viktigt och vi vill göra allt vi kan för att addera och skapa värde åt våra aktieägare. Det är en viktig plattform för oss, självklart”, säger Umida Groups VD Katarina Nielsen.

Aktien har gått lite tungt under din tid i bolaget, vad tror du det beror på? Och varför vänder det?
“Aktien är klart undervärderad enligt min egen uppfattning. Jag tror det handlar om flera saker, dels är det ett väldigt nytt bolag som bytte namn för ett och ett halvt år sedan, så vi är fortfarande ganska okända och omsättningen i aktien är relativt låg. Så vi behöver få upp intresset på aktiemarknaden för Umida som företag.”

“Men jag tror att när vi nu successivt börjar visa starkare resultat, får upp omsättningen och går mot lönsamhet så kommer aktien att vända uppåt rejält. Det är min uppfattning.”

Varför gör ni en emission just nu, och varför ska en investerare köpa aktier i Umida Group?
“Vi behöver finansiera vår tillväxtresa. Bakgrunden till den här emissionen är att vi ska fortsätta växa, både organiskt och via förvärv. Vi behöver finansiera fortsatta attraktiva förvärv av bolag som passar i Umida Groups struktur. Bolag där vi kan hämta hem synergier, skalfördelar och ser tillväxtmöjligheter. Förvärvet av Brands For Fans är ett bra exempel på hur vi vill fortsätta jobba framåt. ”  

“Vi vill också fortsätta investera i att bygga och växa vår produktportfölj med tillväxt av Motörhead i fokus, och expandera verksamheten och fortsätta investera i vår produktionsanläggning för att kunna växa inom vin, alkoholfritt och andra områden där vi ser att det finns tillväxtmöjligheter.”

“Vår målbild är 300 miljoner till 2020, det är jätteambitiöst, det är aggressivt. Men vi är ett bolag som är ambitiösa och tror på oss själva och bolagets framtid.” Vi vill spänna bågen och sikta högt, och jag har ett fantastiskt team vid min sida som alla är jättetaggade och har helt rätt kompetens för att driva på den här tillväxten och ta oss vidare på den här resan”, säger Umida Groups VD Katarina Nielsen.

 

 Läs mer om den pågående nyemissionen. Teckningsperioden pågår fram till den 30 november.[/vc_column_text][button shape=”rounded” btn_content=”Pågående nyemission” url=”/nyemission-2018″ target=”_blank” color=”gray” size=”medium”][/vc_column][/vc_row]