Umida Group AB

Cefour Wine har nyligen inlett ett projekt för att ta fram nästa generations förfyllda vinglas under det egna varumärket Easy Wine Glass. Det har bl.a. investerats i nödvändiga modifieringar i befintlig produktionsanläggning. Budgeten för projektet uppgår till 1 miljon SEK.

Syftet med projektet är dels att förbättra vissa specifika detaljer kring produktens design och dryckesupplevelse, men framförallt innebär det nya glaset att Cefour går över till en sk. multilayer-plast med inbyggd syrebarriär vilket gör att hållbarheten på vinprodukterna mer än fördubblas.

”Detta är ett oerhört viktigt steg att ta, och kommer att ge oss en mängd fördelar jämfört med tidigare teknik i single-layer PET. Den ökade hållbarheten är ett måste för att vi ska kunna ta det fulla steget ut mot retail-marknaden. Hittills har vi medvetet fokuserat på segment såsom events och konserter där produkterna har en snabb omsättning, men det är i dagligvaruhandeln vi ser de stora volymerna 2013. Samtidigt kommer vi att se över och förbättra förpackningar, design och promotionmaterial inför lanseringen vid årsskiftet”, meddelar Mikael Bergholts VD på Cefour Wine.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Bergholts
VD
mikael@cefour.parkinglot.se
+46 766 322475

Cefours affärsidé är att producera, sälja och distribuera vin och andra alkoholhaltiga drycker som tappats på specialdesignade, praktiska och drickfärdiga engångsförpackningar av återvinningsbar plast.


Se nyheten från Cefour