Umida Group AB

[vc_row animate=””][vc_column css=”.vc_custom_1542705705701{padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]

Pågående nyemission. Teckna senast 30 november!

[/vc_column_text][vc_column_text]Många företag betalar stora summor för att få synas med kända varumärken och artister. Hos Brands For Fans är det tvärtom – artisterna kommer till dem.

”Tillsammans blir det runt 40 miljoner fans vi kan kommunicera med direkt utan att lägga en krona på det”, säger Sari H. Wilholm, PR/Marketing Manager på Brands For Fans. [/vc_column_text][vc_single_image image=”31699″ img_size=”large”][distance][vc_column_text]Motörhead, In Flames, Ghost, Rammstein, Slayer och Scorpions är bara några av banden som valt att kombinera hårdrock och alkohol hos Brands For Fans. Affärsidén är att plocka fram drycker tillsammans med artisterna som passar deras stil och musik.

”Nyligen lanserade vi en whisky tillsammans med Scorpions. De har nästan sju miljoner följare på Facebook och vi kan kommunicera direkt där med fansen. Dessutom skrev internationell media, så vi får rätt mycket marknadsföring gratis av sättet vi jobbar på, säger Yvonne Wener, som är Business Manager på Brands For Fans.

En del av Umida Group
Brands For Fans är en del av Umida Group sedan januari 2018, då det tidigare fristående bolaget köptes av grundarna Yvonne Wener och Sari H. Wilholm som båda fortfarande är kvar och driver Brands For Fans, nu i Umida Groups regi.

”Vi har fått helt nya möjligheter längs hela produktionskedjan, det är fler som snabbt kan hjälpa till med saker och vi har kunnat lägga över och samordna vissa arbetsuppgifter på Umida vilket göra att vi kan fokusera på det som är viktigast för att få Brands For Fans att växa.”[/vc_column_text][vc_column_text]

”När vi hittar ett samband mellan produkt och band, det är då vi har hittat rätt. Vi träffas och provar, och provar igen. Det viktigaste för oss är att banden är med hundra procent. Har vi lanserat en produkt under en artist eller band, då har de varit med hela vägen. Den trovärdigheten är jätteviktig för oss.”

[/vc_column_text][vc_column_text]Så ni sitter hela dagarna i möten med världsartister?
”Ja, det gör vi. Skittråkigt va?”, säger Yvonne Wener och skrattar

Sari H. Wilholm, PR/Marketing Manager på Brands For Fans utvecklar mer om hur de jobbar.
”Mycket handlar om att få fram vad artisterna tycker om för smaker på dryckerna själva, och vad som passar deras målgrupp. En av våra senaste produkter är en whisky med Scorpions, där det var viktigt för bandet att ha en tysk touch. Det är en svensk single malt, producerad av Mackmyra, som har legat på tyska körsbärsvinsfat”.

”När det kommer till design så kan artisterna ofta ha önskemål, att det är något speciellt album eller en specifik låt de vill ha på flaskan. Scorpions ville satsa på en speciell låtrad, rock’n’roll-star, som whiskyn nu heter. Skorpionen skulle förstås också vara med.”

”Just nu håller vi på och produktutvecklar med In Flames. Vi gjorde en serie med fem olika gin i limited edition med dem förut, och nu ska vi göra en till gin, som ska vara av riktigt hög kvalitet och är tänkt att stanna på marknaden längre. Sångaren Anders Fridén är extremt engagerad själv och en finsmakare.”
[/vc_column_text][vc_column_text]

”Brands For Fans är unika. Vi är de enda i världen som har den här affärsidén och jobbar på det här sättet med dryck, artister och kundunderlaget”, säger Yvonne Wener.

[/vc_column_text][vc_column_text]Vilket är det starkaste varumärket ni jobbar med?
”Vi brukar säga att Motörhead är rock- och musikvärldens Jack Daniels. Du kan sätta på dig en t-shirt med loggan utan att nödvändigtvis dricka Jack Daniels varje dag. Det är precis samma sak med Motörhead. Det är en livsstil. Är du rocker, vill du leva det livet, då vill du förknippa dig med Motörhead, det är ett starkt varumärke.”

Vad tror ni om tillväxtpotentialen? Är det många artister och band som vill jobba så här framöver?
”Ja, både fler artister och fler marknader. Vi finns redan nu på utvalda marknader i Europa och vi lanserar just nu Motörhead på det kanadensiska monopolet i Quebec. Det finns en enorm potential över hela världen med så starka varumärken och artister som fungerar som sina egna influencers för produkterna”, säger Yvonne Wener.

”Ibland kommer fansen och knackar på kontoret och undrar var flaskorna är, oroar sig över att det ska ta slut eller så. En gång kom några Motörhead-fans hela vägen från Ryssland vilket var lite pinsamt eftersom vi förstås inte har något att sälja på kontoret. De fick vända hem igen…”

Så ni är så coola att fansen åker långt för att få era produkter?
”Man känner sig inte alltid så cool på kontoret med näsan i excel-arken. Men ja, vi är nog rätt coola, ”, säger Yvonne Wener.

”Fast inte än. Du ska se när vi lanserat i USA och Nordamerika, Sydamerika, Asien… Då blir vi coola på riktigt!”, fyller Sari H. Wilholm i.

Varför ska man investera i Umida Group?
”Vadå, räcker det inte med att de äger Brands For Fans? Det tycker vi”, säger Yvonne Wener med ett stort leende.[/vc_column_text][vc_column_text]Läs mer om den pågående nyemissionen. Teckningsperioden pågår till den 30 november.
[link url=”https://umidagroup.thehallwayinternationalschool.com/nyemission-2018/”]Pågående nyemission[/link][/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/f-MVzGVU1Yg” el_width=”80″][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]