Umida Group AB

Med anledning av önskad löpande information om bolaget kommer VD Mikael Bergholts regelbundet att lämna information på Cefours hemsida och på AktieTorget. Idag släpper vi det första VD-ordet som följer nedan.

Easy Wine Glass 2.0
Nästa vecka kommer dryckesmaskinleverantören till Sverige och påbörjar den efterlängtade modifieringen av vår form-fill-seal linje. Detta innebär att vi snart får de sista pusselbitarna på plats vad gäller att kunna producera ”andra generationens” förfyllda vinglas. Förutom den förlängda hållbarheten som ju varit en viktig nyckel till framgång passar vi samtidigt på att uppdatera logotyper, design, förpackningsformat och marknadsmaterial. Dessutom har vi lyckats få till lite tekniska förbättringar av glaset, som kommer göra glaset enklare att öppna och att kanten blir lite mjukare. Allt för att ha en marknadsanpassad produkt, redo att ta sig an 2013.

Gilla gärna Easy Wine Glass på Facebook, där du kan se en liten försmak av den nya designen.

Denna vecka är det också hög tid att välja ut och boka upp vinerna från 2012 års skörd. Årets vinskörd har varit ganska problematisk i Frankrike och Spanien efter några rejäla oväder vilket har lett till ett mindre uttag och något höjda priser. Men samtidigt är vinet som producerats av mycket god kvalitet. Vi kommer att fortsätta att satsa på publika, lättillgängliga viner från Languedoc i Frankrike. Det röda vinet från druvan Merlot, det vita vinet en Chardonnay samt en rosé gjord på Syrah. Vårt nära samarbete med Kiviks Musteri/ Åkesson Vin har öppnat flera dörrar till oss på den europeiska vinmarknaden. Detta har varit mycket värdefullt för oss och det känns som vi har hittat rätt vad gäller smakprofilen på våra viner.

Ni som är aktieägare har fått brev och information kring den företrädesemission som vi just nu genomför i Cefour. Där har ni möjlighet att till en mycket attraktiv kurs försvara er andel i bolaget och samtidigt fortsätta vara delaktiga i Cefours utveckling. Vi hoppas ju så klart på att så många av er som möjligt har möjlighet att teckna er i emissionen, eftersom det är viktigt för Cefour att ha beredskap för de marknadssatsningar som krävs. För mer information om emissionen se separat utskick, eller på vår hemsida.

Mitt primära fokus nu är att tillsammans med våra starka partners i framförallt Benelux, UK, Tyskland och Norge säkra ett antal nya nyckelkonton redan till våren. Flera högintressanta förhandlingar förs och jag känner mig mycket positiv inför nästa år. Samtidigt fortsätter vi att vårda den kundbas vi hittills etablerat och som är grunden för vår utveckling. Det är ju genom dessa vi bevisat att Cefours förpackningslösning för vin är bra och ett viktigt komplement på marknaden.

Med de erfarenheter vi fått under den tid vi varit i produktion, den etablerade kundbasen samt med lanseringen av ”Easy wine Glass 2.0”, känner vi oss nu för första gången bekväma med att lämna en prognos inför kommande år. Vi beräknar att omsättningen kommer uppgå till ca 21 Mkr och att vinsten före avskrivningar blir ca 2 Mkr. Vi kommer kvartalsvis återkoppla till lagd prognos.

Min ambition är att fortsättningsvis med en viss regelbundenhet berätta om den löpande utvecklingen och vad som händer i Cefour.

Mikael Bergholts, VD

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Bergholts, VD
mikael@cefour.parkinglot.se
+46 044-781 66 51

Cefours affärsidé är att producera, sälja och distribuera vin och andra alkoholhaltiga drycker som tappats på specialdesignade, praktiska och drickfärdiga engångsförpackningar av återvinningsbar plast.

 


Se nyheten från Cefour