Umida Group AB

Sedan mitt senaste brev har det rått febril aktivitet i våra lokaler här i Åhus. Uppdateringen och modifieringen av vår produktionslinje, med syftet att kunna producera den nya plastkupan med syrebarriär, har gått helt enligt plan och vi är nu stolta att kunna erbjuda en produkt som i ännu större utsträckning tilltalar marknaden vad gäller hållbarhet och grafisk profil. De första ”nya” glasen tappades kvällen innan julafton och fortsatta testkörningar gjordes under hela jul- och nyårshelgen för att vara redo inför lanseringen i januari.

Förutom glaskupan som nu är mer transparent och med bättre hållbarhet har vi också bytt material i vinglasfoten, kompletterat med varumärkesetiketter på kupan, valt ut nya viner, designat om folieförslutningen samt kompletterat med nya kartonger och förpackningsformat – många komponenter som tillsammans skall utgöra Easy Wine Glass. I denna process har vi upplevt ett par bakslag i form av leverantörsförseningar främst vad gäller förpackningar. Detta har försinkat oss en aning men sedan förra veckan är vi i full produktion för att leverera till den japanska butikskedjan Kaldi, med 300 butiker inriktade på kaffe, delikatesser och vin. Beställningen skeppas idag för att nå fram i tid för ”Cherry blossom” som är en stor begivenhet i Tokyo.

Vidare kommer Easy Wine Glass från och med april erbjudas resenärer med det holländska flygbolaget Corendon. En starkt växande aktör inriktad på charterresor till Medelhavsländer. För er som är nyfikna på att testa våra nya viner kommer ni att fr.o.m. den 11/2 kunna beställa 4-pack av Merlot (73174-10) och Chardonnay (73568-10) via Systembolagets beställningssortiment. I slutet av februari kommer även en fräsch Rosé Syrah (73076-10) finnas tillgänglig. Samtliga viner är från Limoux i sydöstra Frankrike och är speciellt utvalda för att passa Easy Wine Glass nya smakprofil för 2013, som lättast kan beskrivas som publika & fräscha allroundviner.

Förra veckan besökte vi vår exklusiva distributör för Storbritannien, Enotria, för att presentera de nya produkterna samt tillsammans med deras säljteam sätta strategin för införsäljningen av Easy Wine Glass på den engelska marknaden.

Nu ser vi fram emot supermarketkedjan SPAR i Holland och deras årliga inköpsmässa som äger rum den 6:e februari i Utrecht, vilken vi har stora förhoppningar på. Detta blir första gången som vi får tillfälle att visa upp de nya glasen tillsammans med det säljmaterial vi har tagit fram.

Därefter väntar Copenhagen Food fair den 24-27/2 tillsammans med Dansk Vinimport för att sedan deltaga tillsammans med vår samarbetspartner Groupe LFE på årets viktigaste fackmässa, ProWein i Düsseldorf i slutet av mars. Prowein har drygt 4.000 utställare och 40.000 besökande branschfolk. En mässa där vi vet att vår produkt kommer att väcka stort intresse och ”sticka ut” i mängden av traditionella flaskor.

Sammanfattningsvis har inledningen på det nya året följt de prognoser och den planering vi räknat med, och vi arbetar fortsatt intensivt och målmedvetet för att infria de förväntningar både vi och ni som aktieägare har på Cefour.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Bergholts, VD
mikael@cefour.parkinglot.se
+46 (0)44-781 66 51

Cefours affärsidé är att producera, sälja och distribuera vin och andra alkoholhaltiga drycker som tappats på specialdesignade, praktiska och drickfärdiga engångsförpackningar av återvinningsbar plast.


Se information