Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har vunnit ytterligare en listning hos Systembolaget via en upphandling. Vid denna upphandling sökte Systembolaget tre ginprodukter och Umidas varumärke ELIN tog en av dessa tre platser. Den nya produkten kommer att lanseras den första december 2022 och beräknas omsätta ca 6 MSEK under efterföljande 9 månader.  

Systembolaget sökte vid denna upphandling tre gin-produkter för lanseringar under 2022. Upphandlingen innefattade inte bara den sedvanliga blindprovningen utan också ett moment där en kundpanel bestående av spritkonsumenter fick poängsätta utseende på produkterna. Totalt deltog 57 gin-produkter vid denna upphandling och Umidas nya produkt ELIN Premium Distilled Gin 41% tog en av de tre listningarna.

ELIN Premium Distilled Gin 41% kommer att lanseras den första december 2022. Den garanterade distributionen uppgår till minst 299 butiker och den garanterade listningstiden är 9 månader. Uppskattad nettoomsättning under dessa 9 månader är ca 6 MSEK. Säljer produkten bättre än konkurrenterna i gin-segmentet kommer den att behålla distribution efter dessa garanterade 9 månaderna.

”Det är enormt starkt att vi fortsätter att visa framfötterna när det kommer till gin. Vi vann de två gin-upphandlingar som Systembolaget hade under 2021 och nu tar vi en av tre platser i den första gin-upphandlingen för 2022. Intresset för denna upphandling var stort och det följer självklart konsumenternas ökande intresse för gin. Gin-segmentet fortsätter att visa stark tillväxt och det gör även vår försäljning av gin. Vi beräknar nu att sälja gin för över 20 MSEK redan under 2022. Detta gör oss till ett av Sveriges största gin-företag. Det är imponerade att vi är på väg mot dessa siffror på så kort tid.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

Denna nya upphandlingsvinst växer Umidas egna varumärke ELIN som under 2022 kommer att innehålla minst fyra produkter. ELIN skapades under 2020 och den första produkten att lanseras under varumärket var ELIN Ekologisk Cider Blåbär och Svartavinbär 250ml i burk, sen lanserades ELIN Gin Grapefrukt 375ml i PET-flaska under juni 2021. Om mindre än en månad lanseras ELIN Päron Spritz 250ml i burk och under december nästa år kommer ELIN Premium Distilled Gin 700ml i glasflaska. Alla fyra produkter har lanserats via att vinna Systembolagets blindprovningar vilket visar på den höga kvalité som ELIN står för.

”Det är glädjande att kundpanelen gillade vårt varumärke ELIN. ELIN Premium Distilled Gin 41% kommer att lanseras i en snygg 700ml glasflaska och har en elegant designad etikett. Att bygga egna varumärken är viktigt och det ger långsiktiga värden till oss som bolag. Affärsområdena Umida Brands och Brands For Fans kompletterar varandra bra och det är viktigt för oss att stärka och bygga båda områdena.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21