Umida Group AB

Hej alla aktieägare,

 

Vi är nu mitt inne i hösten och bolagets största lansering någonsin närmar sig med stormsteg. Det är mycket som har hänt de senaste månaderna och bolaget fortsätter att utvecklas enligt vår plan.

På vår hemmamarknad Sverige har vi tre lanseringar av offertvinster under kommande veckor. Först ut är vår nya julprodukt, Vinfabriken Whiskyglögg som lanseras i butik den första november. Kombinationen av whisky och traditionell glögg är väldigt tilltalande och jag tror att detta kommer att bli en favorit på många julbord framöver. Under december kommer två viktiga offertvinster att lanseras, Ozzy Osbourne The Ultimate Gin och ELIN Päron Spritz. Vi är väldigt glada över vårt nya samarbete med Ozzy Osbourne och att få börja samarbetet med att lansera en högkvalitativ gin i alla Systembolagets butiker är unikt. Vätskan i denna London Dry Gin är av exceptionellt hög kvalitet och fick den högsta poängen av alla offertvinnare, alla dryckeskategorier, som lanseras första december. Trots sina 47% i alkohol är ginen len och mjuk, den passar perfekt i den klassisk gin & tonic. ELIN Päron Spritz blir andra burkprodukten inom vårt varumärke ELIN. Päron är den mest populära smaken inom cider/blanddryckssegmentet så vi hoppas att kombinationen är päron, minimal sockernivå och ett modernt varumärke kommer falla många konsumenter i smaken. Även för ELIN Päron Spritz är kvaliteten på vätskan extremt hög. Produkten vann över hela 61 andra produkter i Systembolagets blindprovning vilket är det ultimata beviset på dess höga kvalitet. Jag hoppas att någon av dessa tre nyheter blir er nya favorit till jul och nyårsfirandet 2021. Vi kommer även i år att ha en bred distribution av vår populära glögg, Vinfabriken Äppelglögg på halvflaska. Även den kommer att finnas på hyllorna från och med den första november. November och december är våra starkaste försäljningsmånader och när vi nu har en större portfölj än någonsin listad på Systembolaget hoppas jag att ni alla finner era favoriter eller julgåvor.

Fredag denna vecka startar lanseringen av KISS spritprodukter i USA. Det är mycket hårt arbete och många timmar som ligger bakom oss när det nu är dags för lansering. Jag är extremt stolt över vad vårt team åstadkommit och lanseringsplanerna är mycket starka och väl genomarbetade. Från och med den 29 oktober kommer vi exklusivt att öppna webbshopen www.drinkitupbykiss.com för de 2 600 resenärerna på kryssningen, KISS Kruise. Resenärerna på KISS Kruise är några av våra viktigaste ambassadörer och kommer bli viktiga för den första organiska spridningen av våra KISS produkter. På kryssningen kommer vi att servera KISS Black Diamond Premium Rum och sail off drink, vi kommer att ha en stor Drink it Up by KISS exponering uppe på däck under hela kryssningen samt gå runt och bjuda på våra båda KISS romar. Vi kommer även att medverka vid ett speciellt VIP event för de 100 personer som har åkt på alla de 10 KISS Kruise som genomförts. Alla resenärer på KISS Kruise kommer att få en speciell kod som ger tillgång till www.drinkitupbykiss.com vilket ger exklusiv access att beställa de första flaskorna av KISS rom någonsin i USA. Den 8 november kommer vi att påbörja den breda lanseringen och öppna upp webbshopen för alla amerikaner. Från den 8 november och framåt kommer vi jobba med PR, sociala medier, influencers m.m. för att säkerställa en mycket stark lansering av KISS produkterna i USA. Jag kan även meddela att vi i fredags lastade den andra skeppning av KISS rum till USA. Denna container innehöll endast KISS Black Diamond Premium Dark rum till ett värde om ca 2 MSEK. Det är som många av er säkerligen känner till stora problem med frakter och containerbrist i hela världen just nu. Vi har tyvärr drabbats av fraktförseningar som gör att de första flaskorna inte kommer att finnas fysiskt på plats i USA när vi öppnar upp webbshopen nästa vecka. Fansens order kommer att bli pre-sales och flaskorna kommer att skickas ut till fansen så fort dom landat i Kalifornien.

En tråkig nyhet som nådde oss förra vecka var att Paul Stanleys gitarrtekniker Fran Stueber hastigt har gått bort i Covid-19. Fran har varit Pauls gitarrtekniker under de senaste 20 åren och ansvarat för Pauls gitarr och tester vi varje spelning som Paul gjort under dessa 20 år. För banden är crew-medlemmar som familjemedlemmar då de alla lever väldigt nära varandra under alla turnéer. KISS har för närvarande ställt in kommande konserter i närtid med anledning av detta. Vi vet ännu inte om detta kommer att påverka KISS spelningar och medverkan vid KISS Kruise.

Under oktober bytte produkten Jaguara Premium Dark Rum namn till Night Watch Premium Dark Rum. Anledningen till att vi bytt varumärke på denna produkt är att vi inte ville gå in i en potentiell konflikt med Land Rover som äger varumärket Jaguar för bilar och har påpekat att dom tycker att Jaguara Rum är för likt deras varumärke. Vi har även sänkt priset på denna produkt från 449kr till 389kr för att fånga upp nya konsumenter. Hittills har den strategin visat sig positiv då försäljningen har ökat de senaste veckorna.

Vi har under oktober stärkt upp organisationen med en nyrekrytering i form av en ny Brand Manager. Vår nya teammedlem heter Henric Berntson. Henric kommer närmast från rollen som Brand Manager hos världens största producent av mousserande viner, Henkell Freixenet. Vi fortsätter att växa organisationen i takt med att vår försäljning växer. Vi ser just nu över hur vår organisation i USA ska se ut i takt med att vår affär kommer att växa i USA.

Jag önskar er alla en fin höst och hoppas att ni tipsar era vänner om Umidas nyheter dessa kommande månader!

 

Stockholm 25 oktober 2021

Filip Lundquist

VD Umida Group AB (publ)