Umida Group AB

Umida Group AB (publ) meddelade den 5 juli 2021 att bolaget fått licensen att lansera spritprodukter med KISS på den amerikanska marknaden och att bolaget samtidigt ingått ett avtal med en amerikansk distributör om ett inköp om minst 10 MSEK under hösten 2021.  Umida har genomfört den första försäljningen till ett sammanlagt ordervärde om ca 9 MSEK. Produkterna beräknas anlända till USA under mitten av oktober och lanseringen i USA beräknas ske under slutet av oktober i samband med den årliga kryssningen KISS Kruise.

Umida slöt i augusti 2020 ett samarbetsavtal med det legendariska rockbandet KISS. Initialt fick Umida rättigheterna att skapa och sälja produkter under varumärket KISS i Europa, Australien och Japan. Efter de snabba försäljningsframgångarna och efter att de två första rom-produkterna snabbt belönades med 14 internationella medaljer ingicks i juli 2021 ett avtal om försäljningsrättigheterna för USA, världens största spritmarknad.

Lanseringen av KISS-portföljen i USA kommer att inledas med de två mörka romprodukterna KISS Detroit Rock Rum och KISS Black Diamond Premium Rum. Den första leveransen innehåller endast dessa två produkter. Lanseringen kommer sedan att följas upp av en tredje mörk rom inom KISS Rum Kollektion samt KISS Cold Gin.

Lanseringsstarten sker på och i samband med den tionde KISS Kruise, en fem dagar lång båtkryssning för de mest hängivna KISS-fansen i USA. KISS Kruise avgår från Miami den 29 oktober och ombord kommer Umida att stå för avseglingsdrinken samt hålla flertalet provningar och events. I samband med Kiss Kruise kommer även den första försäljningskanalen att öppnas, en egen webbshop under namnet ”Drink it Up by KISS”. Via webbshopen kommer ca 260 miljoner amerikaner kunna beställa produkterna med direkt hemleverans. Umida ansvarar för att driva trafik till webbshopen och Umidas amerikanska distributör, Amroth, ansvarar för all logistik samt arbetet med lokala återförsäljare. Amroth har redan påbörjat säljbearbetningen av restauranger, barer, retailers och rena alkoholbuiker. Alkohollagstiftningen i USA medför att det måste vara en retailer som sköter sista steget i försäljningen till konsument, för webbshopen används samma partner som Tesla använder vid försäljning av sin tequila. Majoriteten av den första leveransen beräknas att säljas via webbshopen samt utvalda barer och restauranger. Listningar för att nå konsumenter vi butikshyllor kommer att dröja ytterligare några månader.

”Det har varit en intensiv sommar och sensommar för att få alla bitar på plats kring lanseringen av KISS-portföljen i USA. Att vi nu sålt våra fyra första containers är en rejäl milstolpe för bolaget och jag är otroligt stolt över vårt hårt arbetande team. Ända sedan Brand For Fans grundades 2012 har ambitionen varit att få sälja produkter i USA och nu är vi äntligen där, tillsammans med ett av världens största rockband! Vi jobbar nu stenhårt med vår lansering i USA samt med att säkerställa nya leveranser under det fjärde kvartalet.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21