Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har tillsammans med Epic Rights och KISS skrivit avtal om att lansera ytterligare två produkter. Den första produkten är en gin och den andra är en dyrare mörk rom. Produkterna beräknas lanseras under det andra respektive det tredje kvartalet och väntas bidra med totalt ca 8 MSEK i nettoomsättning under 2021.

Umida Group AB (publ) introducerade den 20 oktober KISS Black Diamond Premium Dark Rum, den första produkten i samarbete med det ikoniska amerikanska rockbandet KISS. Produkten blev snabbt en stor framgång och slog försäljningsrekord på Systembolaget. Lanseringen följdes upp av ytterligare en romlansering under samlingsnamnet KISS Rum Kollection. De första två romprodukterna överträffade både Umidas och bandets försäljningsestimat. Produkterna är fortsatt i utrullningsfasen på Umidas exportmarknader och återfinns nu i över 10 länder. De första två romprodukterna har även prisats för sin höga produktkvalitet med guldmedalj vid Las Vegas Spirits Awards samt The Spirits Business Global Spirits Masters. Nu utökas KISS Rum Kollection med en superpremiumrom som blir den dyraste och mest åtråvärda produkten i KISS Rum Kollection. Den nya romen beräknas lanseras under det tredje kvartalet.

Umida Group kommer även under det andra kvartalet att lansera en gin tillsammans med KISS. Detta är en produkt som efterfrågats från fansen sedan Umida annonserade sitt samarbete med KISS. Ginprodukten kommer att bära det legendariska namnet KISS Cold Gin efter sången skriven av Ace Frehley och utgiven 1974. I Sverige har mörk rom segmentet växt kraftigt de senaste åren men trots detta är ginsegment mer än dubbelt så stort. Ginsegmentet uppvisade även en kraftig tillväxt om +45,8% hos Systembolaget under 2020 jämfört med året innan. Även på de europeiska marknaderna är gin ett stort och viktigt segment vilket gör att exportförutsättningarna för denna produkt är mycket goda.

Mer detaljerad information om produkterna kommer att delges närmare lanseringarna.

”Nu tar vi nästa steg i samarbetet med KISS. Att få utöka detta redan framgångsrika samarbete känns fantastiskt. Vår kontraktspart Epic Rights liksom bandet är väldigt nöjda med starten vi har haft med de två första romprodukterna. Den tredje romen kommer nu att skapa en full kollektion som inte bara kommer att säljas flaska för flaska utan även som en exklusiv gåvoförpackning innehållande alla tre produkter. Att vi dessutom kommer att lansera en gin känns väldigt spännande. Vi kommer här sträva efter att göra en minst lika internationellt slagkraftig vätska som i våra romprodukter. Ginsegmentet är stort men konkurrensen är också hård. Jag hoppas dock att denna gin kommer att bli en klassiker för alla KISS-fans men även för ginälskare världen över.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 mars 2021.

 

Attachments