Umida Group AB

Umida Group AB (publ) kommer den 16 augusti att följa upp succélanseringen Joluca Cocktails Rom och Cola med att lansera den andra produkten från varumärket. Den nya produkten beräknas sälja ca 250 000 burkar och generera ca 2,4 MSEK i nettoomsättning under 2022.

Umida lanserade den första mars 2022 en blanddryck under det egenutvecklade och delägda varumärket Joluca Cocktails. Joluca Cocktails delägs tillsammans med Sveriges främsta influencertrio, JLC. Den första produkten Joluca Cocktails Rom och Cola har tagit en stark position inom segmentet blanddrycker och sålde över 200 000 burkar redan första tre månaderna. Under augusti kommer bolaget nu att lansera nästa produkt under varumärket Joluca Cocktails. Produkten kommer att presenteras i detalj på Joluca Cocktails sociala medier och av JLC själva fram till lanseringen. Produkten kommer att lanseras i Systembolagets beställningssortiment med målsättningen att komma in i så många butiker som möjligt. Den långsiktiga målsättningen med Joluca Cocktails är att bygga ett starkt varumärke inom den internationellt kraftigt växande kategorin blanddrycker.

”Det är otroligt roligt att vi nu kommer dubbla antalet produkter inom Joluca Cocktails. Jag tror att den nya produkten har stora möjligheter att bli en storsäljare. Smakmässigt är det en klassisk cocktail som kommer gå hem hos de flesta konsumenterna. Eftersom produkten lanseras i beställningssortimentet är vi i behov av en stor uppslutning från JLC följare för att få så många beställningar som möjligt. Joluca Cocktails Rom och Cola finns idag i ca 340 butiker vilket är en bra målsättning även för den nya produkten.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21