Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har fått listning av två produkter från Joluca Cocktails i 618 danska dagligvaruhandelsbutiker från vecka 35 2024. Försäljning sker direkt till Salling Group vilka är Danmarks största dagligvaruhandelsaktör. Försäljningen väntas generera minst 2 MSEK under 2024.  

Joluca Cocktails rom & cola samt Joluca Cocktails gin & tonic kommer från mitten av april att finnas på hyllorna i 618 danska dagligvaruhandelsbutiker. De 618 butikerna är uppdelat på kedjorna Netto, Bilka och Føtex som alla ägs av Danmarks största aktör inom dagligvaruhandeln, Salling Group.

Salling Group är stiftelseägda och har en historia tillbaka till 1906. Salling Group omsätter årligen över 60 miljarder danska kronor och äger över 1700 butiker. Likt dagligvaruhandeln i Sverige arbetar Salling Group med listningsfönster och Joluca Cocktails kommer att listas i butik från fönstret vecka 35. Försäljning av Joluca Cocktails kommer att ske direkt från Umida till Salling Group.

Genom förvärvet av Ekobryggeriet under 2023 fick Umida ett stadigt fotfäste i dagligvaruhandeln vilket är ett viktigt kompetent till Systembolaget och ger Umida bättre bredd inom olika försäljningskanaler. Umida söker även tillväxt inom fler delar av dagligvaruhandeln för att kunna sänka risken av monopolkunder. Ingången i Danmark via Salling Group är ett strategisk mycket viktigt genombrott för Umida.

”Avtalet är ett ordentligt genombrott på dagligvarusidan och starten på en mycket betydelsefull relation för Umida. Vi har arbetat länge med att få till ett avtal med Salling Group och det är extra kul att vi har fått väldigt fin feedback från deras inköpare som nu gör att vi får full distribution direkt. Vår försäljningsprognos är en försiktig uppskattning och om danska konsumenterna tar till sig Joluca Cocktails är försäljningspotentialen stor med framtida nylanseringar. Vi arbetar parallellt på att få fler av våra varumärken listade hos Salling Group under året. Vi har även en förhoppning om att få till en specialkampanj med Joluca Cocktails redan till sommaren.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB.

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Lämna ett svar