Umida Group AB

Umida Group AB (publ) meddelande under mars att spritportföljen som utvecklas med KISS skulle utökas med av en gin och en ny exklusiv mörk rom. KISS Cold Gin lanserade under juni och nu är det dags för KISS Monstrum att lanseras. KISS Monstrum är en begränsad upplaga och den mest exklusiva romen inom KISS Rum Kollection. Under förra veckan såldes de första flaskorna KISS Monstrum till USA vilket gav en nettoomsättning om 4,5 MSEK.

Brands For Fans fortsätter att utveckla det mycket framgångsrika samarbetet med KISS. Den senaste produkten i samarbeten heter KISS Monstrum och kommer att lanseras under december. KISS Monstrum blir den fjärde produkter inom samarbetet och den tredje mörka romen under KISS Rum Kollection. KISS Monstrum är en äkta samlarprodukt för fansen. Romen kommer från några få utvalda fat som lagrats i minst 14 år vilket gör romen till den äldsta i serien. Produktionen görs i en begränsad upplaga och varje flaska är numrerad. Produkten är paketerad i en exklusiv samlarförpackning där element av det grafiska mönstret lyser i mörker.

En container innehållande 6 900 flaskor KISS Monstrum har redan hämtats av bolagets amerikanska distributör vilket genererat en nettoomsättning om ca 4,5 MSEK under oktober. Dessa flaskor beräknas anlända till USA under mitten av december. Detta gör att bolaget nu sålt totalt sex containrar till distributören i USA. Totalt kommer det att tillverkas drygt 10 000 flaskor av KISS Monstrum under 2021. De drygt 3 000 flaskor som inte skickats till USA beräknas säljas i Sverige och i Europa under slutet av 2021. Den första december kommer KISS Monstrum att lanseras på Systembolaget, via beställningssortimentet, med konsumentpriset 1499kr. I Europa kommer produkten att säljas via Brand For Fans egen webbshop samt hos utvalda distributörer.

”Vi har jobbar länge med färdigställandet av denna raritet. Etiketten och boxen är det mest exklusiva som vi har skapat vilket går i linje med romen som är av extremt hög kvalitet. Detta är en produkt som inget KISS-fan vill stå utan i sin KISS-samling. KISS Monstrum bygger ut den redan internationellt prisade KISS Rum Kollection där KISS Black Diamond Premium Dark rum och KISS Detroit Rock rum ingår. Det ska bli intressant att se hur denna monstruösa mörka rom kommer tas emot vid de internationella tävlingarna.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

 

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21