Umida Group AB

Umida Group AB (publ) lanserade via affärsområdet Brands For Fans, KISS Cold Gin på Systembolaget den 21 juni 2021. På mindre än tre veckor lyckades produkten tas sig in i 126 Systembolags-butiker via sortimentet lokalt efterfrågat sortiment. Produkten kommer att finnas listad i minst 126 butiken från och med 1 augusti 2021. 

Umida Group AB (publ) introducerade den 21 juni 2021 produkten KISS Cold Gin, en länge efterlängtad produkt från fansen. KISS Cold Gin lanserades via Systembolagets beställningssortiment, vilket innebär att konsumenter behöver beställa produkten till sin lokala butik. Systembolaget gör varje månad löpande utvärderingar av artiklarna i beställningssortimentet, för att därefter uppdatera de enskilda butikernas sortiment med de nyheter som haft tillräckligt hög kundefterfrågan. Vanligen krävs en längre period av ihållande beställningar för att en artikel skall kvalificera sig för en lokal hyllplats och med det ha bevisat sig försäljningsmässigt gentemot konkurrenterna inom samma segment. Tre veckor efter lanseringen av KISS Cold Gin står det nu klart att produkten kvalificerat sig för butikssortimentet i 126 st av Systembolagets 446 butiker.

”Det är ingen hemlighet att vi har höga förhoppningar på vårt samarbete med KISS, men att så här snabbt få en stor butiksnärvaro för en beställningsprodukt är en extremt stark start. Konkurrensen under dessa första veckor har varit stenhård då vi inte bara har högsäsong för gin utan även hade midsommar som är en stor försäljningspeak för sprit. Att vi trots detta säljer så bra att 126 butiker tar in produkten på hyllorna är enormt starkt och vi hoppas på fler lokala listningar framåt. Nu fortsätter vi med utrullningen i Europa, jobbar för ännu fler butiker i Sverige och inte minst lanseringen i USA till hösten.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21