Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har ingått ett samarbete med ett utav världens mest framgångsrika och snabbväxande vinhus de senaste åren, DAOU. DAOU grundades och drivs av bröderna Daniel och Georges Daou i Paso Robles, Kalifornien. DAOU blir Umidas första samarbete inom vin och den första produkten lanseras den 28 januari i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Den 28 januari lansera Umida Partners vinet DAOU Reserve Cabernet Sauvignon 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet kommer att kosta 469kr och det lanseras endast 600 flaskor hos Systembolaget. Vinet har belönats med 93 poäng från världens främsta vinkritiker Robert Parker vilket är ett gott betyg för viner på denna prisnivå. Samtidigt som detta vin lanseras kommer några andra viner från DAOU göras tillgängliga via beställningssortimentet. Bland annat det legendariska toppvinet DAOU Soul of Lion som belönats med 97+ poäng av de främsta vinkritikerna i världen.

”DAOU står för precis den höga kvalitén som vi eftersträvar i alla våra produkter och vårt arbetssätt. Vi är glada att Systembolagets inköpare också uppskattar vinerna och att vi börjar med en första tillfällig listning. För de riktiga vinkännarna har vi redan nu tillgänglighet på det legendariska vinet DAOU Soul of Lion som klassas som ett av världens absoluta toppviner. Finansiellt så ger detta samarbete än så länge ett mindre tillskott men bröderna DAOUs entreprenörskap och kvalitetsfokus är en perfekt match för vårt bolags filosofi samt arbetssätt och vi hoppa att detta samarbete ska bära stor finansiell frukt längre fram, både med bröderna Dauo men även med andra kvalitativa vinproducenter.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB (publ).

Daniel och George är båda födda i Libanon men emigrerade under inbördeskriget till Frankrike för att sedan flytta vidare till USA. Med familjens kärlek och stöd tog bröderna det bästa av alla tre världar och gick på en jakt för att fullfölja sina drömmar. Med 50 000 dollar från sin far och ingenjörsutexaminerade från U.C. San Diego utvecklade bröderna ett IT-nätverksföretag för sjukhus, Daou Systems. På 10 år tog dom över marknaden, uppnådde den femte mest framgångsrika börsintroduktionen 1997 och hade fått de 50 000 dollarna att växa till 700 miljoner dollar. När bröderna sålde sitt företag började jakten på att fullfölja sin sanna passion. Under nio år letade bröderna efter den perfekta platsen att början göra vin. Jordmånen var nyckeln och till slut fann bröderna mark i Paso Robles som mötte deras höga krav. I strävan efter excellens sparas det inte på några kostnader hos Daou. Vineriet ses som en trestjärnig Michelin restaurang där ingen detalj går obemärkt förbi och inga genvägar tas.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)769 42 41 21