Umida Group AB

Nyhetsmeddelande

Stockholm 2019-02-15

UMIDA: Försäljningsuppdatering av Brands For Fans-produktportföljen

Umida Group AB (publ) har tidigare kommunicerat ett budgetmål för 2019 om 25 MSEK för varumärket Motörhead samt 10 MSEK för varumärket Scorpions i Brands For Fans portföljen. Försäljningsutvecklingen under årets inledning har varit stark och följer trenden mot budgetmålet. I dotterbolaget Brands For Fans övriga produktportfölj, omfattande varumärken som In Flames, Ghost, Hammerfall m.fl kommer flera nylanseringar inom kort.

Motörhead Premium Dark Rum har som tidigare kommunicerats haft en succélansering. Sedan försäljningsstarten 1 december har produkten överträffat förväntningarna och prognosen för försäljningen i Sverige via Systembolaget har med råge överskridits. Motörhead Premium Dark Rum har under januari och februari tagit en topp-position i sin kategori och om försäljningen håller i sig kommer butiksnärvaron hos Systembolaget öka från nuvarande 370 butiker med målet att nå full distribution om 441 butiker. Produkten har även plockats upp av restauranggrossister för on-trade-försäljning samt listats för försäljning via Alko, det finska butiksmonopolet, där den första leveransen är slutsåld. Intresset från internationella grossistpartners är fortsatt stort, hittills större än bolaget kunnat kapitalisera fullt ut på. Marknadsföringsstrategin att nå bredare än till enbart rockfansen har varit lyckosam, med positiva recensioner av romen i Allt om Vin och Expressen samt uppmärksamhet i Elle Mat & Vin och Gourmet.

Motörhead Single Malt Whisky kommer från den 1 mars att öka antalet Systembolags-butiker från 42 till 81 butiker där den finns exponerad tack vare en stark försäljning under hösten. Med strategin att kunna exponera så stor del av portföljen som möjligt i så många butiker som möjligt är detta en betydelsefull utveckling. Motörhead Single Malt Whisky har även den nått en fast listning på Alko i Finland.

För Motörhead Vodka levererar bolaget under februari en första order till Norge med målsättningen att tillsammans med den lokala partnern nå en fast listning på det norska Vinmonopolet.

I slutet av januari var det premiär för Motörhead American Whiskey (försäljningsstart 3 april) och Motörhead Bömber Shot (försäljningsstart 18 mars) i samband med bolagets globala lanseringsevent. Responsen från speciellt inbjudna kunder, försäljningspartners och journalister på hela produktportföljen var mycket positiv. Båda produkterna kommer att lanseras via Systembolagets beställningssortiment med målsättningen att de snabbt skall nå distribution i ordinarie sortimentet och bidra till helhetsupplevelsen av både varumärket och produktportföljen.

In Flames IKON No 13 Gin lanserades i mitten av december och fick med ett enda pressmeddelande fler än 1 500 beställningar, något som resulterat i ett flertal butiker där produkten exponeras. För den kommande utvärderingsperioden mars-maj planeras en större marknadsaktivitet, med målsättningen att nå en fast listning på Systembolaget från hösten 2019. Det tidigare kommunicerade budgetmålet om att nå 4 MSEK för In Flames IKON No 13 Gin under 2019 ligger fast.

Scorpions Single Malt Cherry Cask Whisky har sedan lanseringen i november även den haft en god försäljning på Systembolaget, men framförallt rönt stort intresse från flera exportmarknader där initiala orders nu har fått uppföljningsorders i Tyskland, UK, Polen, Nederländerna och Japan. Bolaget

arbetar nu med aktiveringsplan inför Scorpions stora sommarturné samt utvecklar tillsammans med bandet en portföljstrategi likt det arbete som gjorts för Motörhead.

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Jämterud, tf VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70-663 72 72

Yvonne Wener, kommersiellt ansvarig, Brands For Fans AB

Telefon: +46 (0)72-727 11 28

2019-02-15 – Sales Update

Attachments