Umida Group AB

Umida Group AB (publ) har genom dotterbolaget Brands For Fans inlett ett samarbete med det tyska hårdrocksbandet Scorpions. Som första produkt lanseras en innovativ whisky med en unik smak, utvecklad tillsammans med det ledande svenska whiskydestilleriet Mackmyra. Whiskyn lanseras i begränsad upplaga via Systembolaget i Sverige samt internationellt via Umidas exportpartners.

Brands For Fans har sedan starten 2012 blivit ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Till de existerande samarbetena med band/artister som bl a Motörhead, Ghost, Hammerfall, In Flames, Mustasch, Plura, Rammstein, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival adderas nu ett av världens största hårdrocksband, tyska Scorpions.

Sedan starten i Hannover i mitten av 1960-talet har Scorpions vuxit till ett av de mest populära hårdrocksbanden, med en unik och nära relation till sina fans över hela världen och fler än 110 miljoner sålda exemplar av sina 18 album. Tillsammans har Brands for Fans, Scorpions och Mackmyra utvecklat en innovativ whisky som
adderar en lika tydlig som originell tysk twist till drycken – Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry
Cask.

”Ännu en gång levererar Brands For Fans-teamet ett starkt koncept och en mycket innovativ och högkvalitativ produkt, den här gången tillsammans med ett av världens mest populära hårdrocksband, Scorpions. Det är mycket roligt att se de konkreta resultaten som Brands For Fans levererar på sin affärsidé, att hjälpa artister att stärka bandet med sina fans med hjälp av livsstilsprodukter.” säger Katarina Nielsen, VD för Umida Group AB (publ).

Lagrad i amerikanska f.d. Bourbonfat samt tidigare Oloroso-sherryfat men med ytterligare en slutlagring på tyska körsbärsvinfat ger mötet mellan tyska fatinfluenser och svenskt whiskyhantverk ett fantastiskt resultat. Medan det är relativt vanligt att använda fat som tidigare innehållit portvin, sherry eller madeira inom whiskyvärlden kommer bruket av tyska körsbärsvinfat garanterat få whiskykonnässörerna att höja ett nyfiket ögonbryn. Sötman från körsbären i kombination med vaniljen från bourbonfaten och de nötigt smöriga dragen från sherryfaten ger en rik skala av smaker som kompletterar varandra perfekt.

Single Malt Whiskyn lanseras inledningsvis genom Systembolagets beställningssortiment i en begränsad upplaga och med en exklusiv prisposition, 599 kr för 700 ml med 40% alkoholhalt. Dessutom säljs whiskyn via Umidas exportpartners på den internationella marknaden.

Läs mer om den pågående emissionen. Teckningsperioden håller på fram till den 3o november.

För ytterligare information, kontakta:
Katarina Nielsen, VD, Umida Group AB (publ)
Telefon: +46 (0)70-759 08 90

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s
marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för
offentliggörande den 7 november 2018.

Attachments